Per Andersson

Användarprofil

Muralgranskaren

Bok av David Nessle
Ett kul koncept. Gamla, mer eller mindre kända, målningar får en modernare tolkning. Kommentarerna till målningarna lockar till många skratt. Dessutom får man en kulturell upplevelse av att titta på konstverken, så det är bara vinning med att bläddra i boken.

Peninsula

Film från 2020 regisserad av Yeon Sang-ho
Trevlig actionfilm, som är en uppföljare till "Train to Busan" och utspelar sig fyra år efter zombieutbrottet. En liten grupp människor återvänder till zombie-området, och stöter inte helt oväntat på zombier.
Den första filmen var lite mer orginell då den utspelade sig på ett tåg, men jag tycker actionsekvenserna i Peninsula är bättre och zombierna är snabbare. En hel del fräcka och pulshöjande biljakter förekommer också.
Klart sevärd om man gillar den här typen av filmer.

Anna and the Apocalypse

Film från 2018 regisserad av John McPhail
Denna film är som en musikal, och innehåller flera sångnummer. Förutom zombier är den även full av humor. Jag blev mycket positivt överraskad första gången jag såg den. Det är en film som gör att man blir på glatt humör och gärna vill stampa takten, rakt i alla zombieansikten.
Sångtexterna är också fyndiga. Hyllningslåten till jultomten är en höjdpunkt och lämnar inga byxor... jag menar ögon, torra.
Är det så här apocalypsen kommer att bli så längtar jag dit.

Hämnden är ljuv AB

Bok av Jonas Jonasson
Denna bok ville jag läsa så fort jag hörde titeln.
Lite underlig och seg inledning, men det blir bättre och roligare efter hand. Jonas Jonassons humor håller hög kvalitet, som i hans tidigare böcker. Ständigt denne Jonas (en kommentar ni förstår bättre efter att ha läst boken).
Blir det ingen ljuv vår och sommar i år, kan man i alla fall alltid hoppas på en ljuv hämnd.

Doom 3

Spel från 2004 utvecklat av Id Software
Detta är ett spel jag inte spelade särskilt mycket när det kom ut. Men numera går det att m.h.a. SideQuest (sidequestvr.com) installera ett gratisprogram på sitt Oculs Quest headset som gör det möjligt att spela spelet i VR. Det ger en helt annan upplevelse och inlevelse.

Jämfört med föregångarna är grafiken i Doom 3 snyggare (och ganska okej även med dagens mått). Ett plus för att trean har mer historia, och filmsekvenser som för handlingen framåt.
Gillar man att skjuta demoner och skräckinjagande varelser är detta riktigt festligt. Särskilt i VR, då känslan kring vilka faror som lurar rönt hörnet blir intensivare.

Senare

Bok av Stephen King
"Senare" kan tyckas vara en konstig titel på en bok, men det får sin förklaring. Senare.
En av Stephen Kings bästa böcker på Senare tid. Historien är lite influerad av filmen "Sjätte sinnet", så om det säger er något förstår ni nog en del av handlingen. Det hänvisas även till filmen i boken, dock aldrig med dess titel.
Jamie, som även är historiens berättare, kan se och tala med döda människor. Andra, levande, försöker utnyttja hans förmåga. Det är spännande och lagom skrämmande. Fast jag tycker inte det är lika mycket skräckhistoria som Jamie försöker intala oss att det är. Mitt betyg blir därför fyra dödskallar av fem.

Tystnaden

Bok av Dean R. Koontz
Jag har läst boken, och även två av uppföljarna, på engelska.

Jag är stor fan av Koontz och med Jane Hawk har han skapat en ny fantastik karaktär. Hon är smart, med stort hjärta. Gillar ni Koontz böcker om Odd Thomas måste ni ge Jane en chans, och vice versa.
Bokens titel refererar till att personer som kan undvika att bli spårade i dagens elektroniska samhälle sägs befinna sig i "The silent corner". Något som Jane får nytta av i sin jakt.

Koontz är en utomordentlig berättare, och skriver bra dialog, En del humor emellanåt lättar även upp stämningen. Historien är spännande och känns väldigt verklig.

Sätt dig bekvämt med boken (för den är svår att lägga i från sig) och be om största.... möjliga... Tystnad.
Detta är ett perfekt spel för den som vill upptäcka VR. Alla vet hur minigolf fungerar, eller åtminstonde hur man svingar en klubba. Det gör att det är lätt att komma igång. Folk som gillar minigolf kommer att älska spelet.

Spelet har i dagsläget 6 olika banor med 18 hål vardera. Varje bana förekommer i två svårighetsgrader. Skillnaden mellan lätt och svår variant gör att det egentligen är som 12 olika banor. Två av banorna har tillkommit efter att spelet släpptes, och utvecklarna har lovat att det kommer fler.

Man bjuds på vackra vyer i spelet. Vissa hål är som "vanlig minigolf", andra lite mer fantasifulla och svårbemästrade. Som tur är finns det ett "practice" läge där man kan träna på vilket hål som helst. Blir ett slag dåligt, kan man slå om det från samma position, eller testa vad som händer om man slår på olika sätt.

Det går att spela online mot personer runt om i världen. I läget Quick Match möter man en slumpmässig person över 9 hål (front 9 eller back 9, på en slumpad bana). Det går även att skapa ett eget rum, dit man kan bjuda in upp till 4 andra genom att de anger samma rumsnamn du valde. Ett trevligt sätt att träffa släkt och vänner som bor långt bort, och även lämpligt i dessa pandemitider av isolering då även de som bor nära kan vara svåra att komma samman med.
När man möter någon annan kan man se hur de spelar, och på så sätt kanske få tips på ett bättre sätt att ta sig an ett hål jämfört med hur man själv brukar spela det.

Vill man ta en paus i golfandet kan man, på banorna som klassas som lätta, vid varje hål hitta borttappade bollar med olika färger och mönster. Dessa bollar går att plocka upp och sedan senare själv välja att använda när man spelar. De svåra banorna har en typ av skattjakt, där man genom mer eller mindre kluriga ledtrådar ska ta sig från en plats till en annan på banan och på sista platsen belönas man med en specialdesingad minigolfklubba. Ett kul och uppskattat tillägg till spelet.

Jag köpte Walkabout Mini Golf för fem månader sedan, och har nog spelat 4 dagar i veckan. Spelet är relativt billigt (15 dollar, c:a 130 kronor) så det har verkligen gett mycket spelande för pengarna. När jag börjar spela finner jag det svårt att sluta spela innan headsetet behöver läggas på laddning.

Kan inte bli annat än toppbetyg.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.