Pusseldeckaren Pierre, #3

Pusseldeckaren Pierre och det magiska Himmelsslottet

The Curious Case of the Castle in the Sky
Bok av Hiro Kamigaki
Pusseldeckaren Pierre löser ett nytt mysterium Pierre och Carmen har rest till Kanalstaden för att delta i karnevalen och se det berömda Labyrintägget. Men de inser snabbt att något inte är som det ska. Den ökända organisationen Labyrintsabotörerna planerar att stjäla det legendariska ägget och förvandla världen till ett kaos av olösliga labyrinter. Hjälp våra detektiver att hitta fram till Himmelsslottet innan det är för sent! Slå följe med Pierre och Carmen genom alla labyrinter ni går, åker gondol, kör bil och flyger luftballong. Längs vägen måste ni hitta mängder av gömda föremål och lösa kluriga mysterier för att komma vidare. Om Labyrintägget hamnar i orätta händer kommer stor olycka att drabba Kanalstadens och Herkulesträdets invånare! I Pusseldeckaren Pierre och det Magiska Himmelsslottet leder våra detektiver oss från start till mål i en unikt illustrerad värld av labyrinter, detaljer och skimrande färger.
Det här en otroligt fin bok med fantastiska illustrationer och mycket att samtala om.
Labyrinterna är det mest lockande för min 5-åriga syskonbarn.

Det är inte en bok som man tar sig igenom på en gång. Vi bläddrade först bara igenom den för att titta på alla fina sidor.

Åldern på Pusseldeckarna är satt på 3-6 år och det förstår jag. Då barn i den åldern är så magiskt duktig på att hitta små detaljer och dessutom finns det så mycket att titta på i denna serie (som kan läsas fristående).

Jag tycker dock att serien passar för vilken ålder som helst över tre år.

Detta är en bok du vill ha framme (om du har barn) eller ge bort i present. Den lockar och den är fantastiskt fin!