David Karlén, #2

Skärselden

Bok av Karl Eidem
Det har gått ett år sedan David Karlén och hans kollega på Säpo fritog en gisslan som hölls i Moskva, och efter att den stora operationen avslutats så har livet sakta återgått till vardagen. Karlén hinner knappt vänja sig vid lugnet innan plikten kallar igen. En källa vill ge Säpo ryska försvarshemligheter, materialet ser lovande ut men källan är anonym. Karléns tidigare rysslandsförbindelser gör honom till rätt man för jobbet, och han är snart mitt inne i elden i ett isigt Sankt Petersburg. Från projektrummet Skärselden övervakas fallet av några utav Säpos skarpaste hjärnor, men ska de kunna hjälpa Karlén när fallet visar sig vara mer riskfyllt än de någonsin kunnat ana? Den ständigt aktuelle författaren Karl Eidem har skrivit ett flertal fängslande böcker. Bland hans verk finns de hyllade romanerna om säpoutredaren Hans Edelman och hans kollega David Karlén.
I lika bra som del ett. Vi följer återigen David Karlén när han även denna gång är på uppdrag i Ryssland. Denna gånger sveps David med och hans känslor kommer att störa operationen.

Lite långrandig och spion-spännande som del 1. Ganska omfattade bok med många svängar där jag gärna hade följt med lite djupare.