David Karlén, #1

Svensken

Bok av Karl Eidem
Den israeliska säkerhetstjänsten Mossad meddelar svenska underrättelsetjänsten att en svensk medborgare hålls fången i Moskva. Fallet hamnar på den erfarne Säpoutredaren Hans Edelmans bord, och det visar sig snart att detta ska bli en utav de mest svårknäckta gåtorna i hans karriär. Edelman och hans yngre kollega David Karlén börjar att undersöka fallet, utan att veta vem svensken är eller varför denne hålls fången. När de söker efter sanningen tvingas de också ställa sig frågan; vad är de själva beredda att offra för att rädda ett liv? Den ständigt aktuelle författaren Karl Eidem har skrivit ett flertal fängslande böcker. Bland hans verk finns de hyllade romanerna om säpoutredaren Hans Edelman.
Svensk underrättelsetjänst får av Missad väldigt knapp information som indikerar att en svensk hålls fången i Moskva. Hans Edelman har dialogen med Mossad och kommer att ansvara för vad som blir den mest omtalade operationen på årtionden!

Mycket spännande bok men många detaljer kring agentarbete och mycket hemlighetsmakeri. Boken är engagerande då operationen som planeras är uppfinningsrik. Denna ville jag inte lägga ifrån mig! Kommer direkt slänga mig på nästa del!