Till männen som köpte min kropp

Bok av Louise Amcoff och Tove Sahlin
?Ni som betalar för andra människors kroppar finns överallt. Ni är någons pappa, farfar, bror, kusin, bästa kompis, chef eller kollega.? Louise Amcoff var 14 år när hon sålde sin kropp för första gången. Hon ville skada sig själv så mycket som möjligt, inget annat kände hon att hon var värd. Bekräftelsen när okända män ville betala för henne var flyktig, men spåren av deras övergrepp lämnade verkliga skador överallt i henne. Och gav upphov till allt större självförakt. Det här är en skakande berättelse om prostitution, ångest och självskadebeteende. Det handlar om en ganska vanlig men ändå ovanlig tonåring i Hälsingland. En flicka som älskar hästar, flyr från institutioner och säljer sig på lunchrasten. Det handlar också om alla dessa män som anser sig ha rätten att köpa andra människors kroppar. Mängder av 25-åringar, småbarnspappor och farbröder; i förråd, bakom förskolor, i villan när familjen är iväg på sitt. Till männen som köpte min kropp är en brännande aktuell och gripande självbiografi av Louise Amcoff, berättad för journalisten och kriminologistudenten Tove Sahlin.
En sann och gripande berättelse.

När Louise är 14 år säljer hon sig för första gången. Hon gör det inte för att hon vill utan för att hon vill skada sig själv så mycket som möjligt.

Ångesten var det hon försökte fly ifrån, men ju mer Louise sålde sig ju mer ångest fick hon.

Männen som köper henne är helt vanliga män som vi har runt oss. De är gifta, pappor eller kanske en kollega, och finns representerade i alla arbeten.

Detta är en bok som är jobbig att läsa. Ingen ska behöva leva så här. Man blir både ledsen och förbannad. Detta händer i Sverige. Kanske är det din granne, kompis eller läkare som utnyttjar tjejerna.

Sexköp handlar om makt. Männen ser sig ha köpt en produkt som de kan behandla som de vill, de ser inte den rädda och illamående tjejen.
Ingen ger sig in i prostitution för att den vill.

Den är tung och tragisk men en viktig bok med ett viktigt budskap.