Övertaget

Bok av Signe Svensson
En lyxig våning i Vasastan med noggrant utvald samtidskonst, en karriär som kommunikationsdirektör på en trendig startup, samt en öppen och nära relation med sin dotter. Alexa lever det liv hon alltid drömt om när det dyker upp räkningar för handväskor, telefoner och datorer som hon varken beställt eller tagit emot. Snart är hon försatt i ett tidsödande, ekonomiskt trassel som hon inte vet hur hon ska ta sig ur. Den ende som hjälper henne är Tom, pappa till en av dotterns klasskompisar, som hon snabbt får känslor för. Men angreppen förvärras. Nu riktar sig attackerna mot såväl jobb som familj. Dessutom visar sig Alexas tillvaro vara både skev och full av hemligheter. Någon håller på att ta ifrån henne allt. Kristiina, en skadereglerare på ett försäkringsbolag, anar ett mönster i anmälningarna som kommer in. Kan Alexas situation hjälpa henne att äntligen få upp spåret på den bedragare hon så länge känt lukten av? Vid en dator på ett ljust kontor i Värtahamnen sitter en man och planerar sin grande finale. Ett sista kriminellt stordåd innan han checkar ut. "Övertaget" är en intensiv, psykologisk spänningsroman i kortformat. Skildrad ur tre perspektiv, offrets, utredarens och förövarens, leker berättelsen med informationsslöjor och lager av identitet, tvivel och manipulation. Boken är publicerad i samarbete med mySafety Försäkringar som genom litteraturen vill uppmärksamma och skapa diskussion kring ID-kapningar och nätbedrägerier.
Boken är publicerad i samarbete med mySafety Försäkringar som genom litteraturen vill uppmärksamma och skapa diskussion kring ID-kapningar och nätbedrägerier.
Boken är skrämmande men underhållande; den informerar och ger viktiga kunskaper. En spännande och lättläst berättelse på ca 200 sidor som visar hur en helt vanlig person kan bli offer till nätbedrägeri; vilket är tyvärr inte så långt ifrån dagens verkligheten.