Blunda och räkna till hundra

Bok av Pernilla Soland
"Blunda och räkna till hundra" är en verklighetsbaserad roman ur en mammas perspektiv. Berättelsen tar sin start i den pandemi som nu rasar kring oss. Flera år tidigare drabbades dottern Linnea av ett virus som inte släppte sitt grepp. Snart fick hon nya märkliga symtom. Ändå slog hennes läkare lugnt fast att barn kunde råka ut för postviral trötthet, något som skulle gå över med tiden. Men Linnea blev bara sämre. Likt en inkräktare trängde sig en okänd sjukdom in i familjens trygga liv på Gotland. Sjukdomen visade sig vara lika svår att göra sig av med som att lära känna - mardrömmen blev verklighet. I boken får vi följa föräldrarnas kamp för att rädda dottern. Samtidigt faller de som anhörigvårdare genom revorna i välfärdens redan grovmaskiga nät. Med ett särpräglat språk som når ända in i själen skildras utmaningar och sorger vi alla kan drabbas av när någon vi älskar blir allvarligt sjuk.
Dottern Linnea drabbades för flera år sedan av ett virus som inte ville släppa taget. Hon får märkliga symtom och en extrem trötthet, nu börjar kampen för att hitta vad som är felet med Linnea och med tiden blir hon bara sämre och sämre….vad har Linnea drabbats av?

Den här boken bygger på en självupplevd historia skriven från en mammas perspektiv. Det är en stark berättelse som berör ända in i hjärtat och som mamma själv gör det ont i varenda fiber av mig att läsa om hur Linneas föräldrar krigar för att få hjälp till sin dotter. Att kriga så för sitt barn och mötas av den misstro och oförstånd som vården visar är så svårt att förstå och det är obegripligt att inte kunskapen är bättre kring ME/CFS. Så viktig bok - att lyfta fram och belysa denna sjukdom för att öka kunskapen och förståelsen, både i samhället och hos varje individ.