Så putsas en skitstövel

Bok av Maria Steen
Agneta och Carina är bästa vänner. De syresätter varandra. Men de är mycket olika. Agneta tycker att utan ett glas rött i handen är man inte riktigt klädd, och när hon röker blåser hon ut moln som får Hiroshima-svampen att se ut som en trattkantarell. Hennes syn på män är kärv: "Först så finns dom där, nyktra och rena och finniga, och sedan POPP så är dom borta. Återfinnes 30 år senare på puben där dom sitter, frånskilda och sentimentala eller drängfulla och har problem med sj-ljuden." Agneta är orolig för Carina, som har en romantisk och omisstänksam läggning. Hon har haft två passioner, tre förlovningar och en gång varit nära att bli gift. Nu är hon sambo med Mats som gåtfullt försvinner veckor i sträck, och vars mobil alltid tycks ha dålig täckning. Kärleken är blind, men i Carinas fall hade det inte varit helt fel med lite ledsyn åtminstone, anser Agneta och bestämmer sej för att ingripa. Sen kommer Eva-Lis in i bilden och oväntade saker börjar hända. Allt utspelas i ett klarögt och fräscht beskrivet Karlskrona, med omgivningar. Det här är den roligaste bok du någonsin läst om en riktig ärkeknöl och om de kvinnor som alltför länge låtit honom komma undan med att vara det. Tills de en dag får nog... /Katarina Mazetti  
Varm, underhållande och lättlyssnad!
Ibland behöver man ta en paus från de lite tyngre böckerna, de som kräver att hjärnan fokuserar. Då vill man ha något lättsmält, något som livar upp. Då är denna helt perfekt!

Carina är sambo med den mystiska Mats. Han jobbar mycket utomlands och är borta veckor i streck. Dessutom har han alltid väldigt dålig mobiltäckning när han är iväg. Carinas bästa väninna Agneta tycker det verkar vara något skumt och bestämmer sig för att "hjälpa" till att ta reda på sanningen.

Så putsas en skitstövel är en humoristisk och lättsam historia. Den är full av rappa kommentarer och roliga metaforer, nästan så det blir förmycket på sina ställen. Jag hade lite svårt att hänga med i början, blandade hela tiden ihop Carina och Agneta. Men när jag väl lärt mig vem som var vem så var det inga problem.

Maria Steen har verkligen lyckats i sitt berättande. ena stunden är jag irriterad på de två väninnorna, för att i nästa stund komma på mig själv med att sitta och skratta. Det är tur att jag var ensam hemma när jag lyssnade. Vill även ge en extra stjärna till uppläsaren Maria Lyckow, hon är som vanligt helt briljant.
Rappa kommentarer och tankar. En hel del dråpliga situationer med tillhörande skrattanfall. Rolig handling, inte riktigt förutsägbar nånstans och helt underbar.

Läste nångång nånstans nån rubrik som löd ungefär: ”Författarens Tankar...”
Hennes tankebanor, de hade jag gärna tagit del av. Hon måste ha ett härligt rikt inre liv 😀😊

Jag gillade denna!
Jag behövde något lättsamt och en hyfsat kort bok. Efter recensionerna hade jag inte så höga förväntningar på denna men jag fick tänka om!!! Smårolig berättelse om väninnorna Carina och Agneta i undre medelåldern. Agneta är den evige skeptikern och realisten medan Carina som lider av sömnsvårigheter har en relation med gift man men det vet hon inte om... även om Agneta anar att han inte är den han utger sig för vara! Jag gillade denna skarpt!! Bra uppläsare!