Pojkarna

Bok av Cecilia Sahlström
En femtonårig pojke hittas mördad på en skolgård i Lund, mitt i sommarlovet. Gärningsmannen hittas snart, det är en kamrat till offret och han erkänner genast, men anledningen till brottet vill han inte avslöja. Poliskommissarie Sara Vallén måste nu lista ut vad som föregick scenariot där en femtonåring skaffat ett vapen, siktat det mot sin vän och tryckt av. De andra två vännerna i den tajta kompisgruppen vägrar också att säga något. Snart uppstår sprickor i pojkarnas fasad, och det som först verkade handla om ett bråk som gått för långt visar sig ha betydligt mörkare orsaker.   Pojkarna är den sjätte fristående delen i Cecilia Sahlströms serie om Sara Vallén på Polisen i Lund.
Ännu en gång har författaren tagit mig med storm. Jag är ett stort Fan av hennes tidigare böcker och mina förväntningar var höga och givetvis uppnådde boken alla förväntningar och lite mer än så.

Likt ett tuggummi som fastnar i ens hår och aldrig vill lossna kände jag mig som när jag började lyssna på boken. Boken är olidligt spännande, skrivet på ett sätt som är lätt att förstå, uppläsaren av ljudboken är en stor favorit och skildringen kring ungdomar, sex och våld är perfekt. För så är det även i verkligheten och ett viktigt ämne att både skriva och prata om.

Jag verkligen älskar alla Cecilias böcker men den här är snäppet bättre! Och jag som sagt att inget är bättre än Beck, Wallander, Morden i Sandhamn, Lyckoviken m.fl men där hade jag fel och tar tillbaka det. Den här boken slår allt inom kategorin Deckare/Kriminalromaner