I andarnas spår

Bok av Jessica Blomberg
Fjortonåriga Julia och hennes vänner gillar att spela anden i glaset. Att inte veta om de ska få kontakt med någon från andra sidan triggar ungdomarna. När plötsligt flera andar visar sig intresserade, särskilt av Julia, tar en mycket spännande resa fart. Samtidigt som Julia måste hantera andarnas närvaro, brottas hon med sina känslor för pojkvännen, den omåttligt populäre hockeymålvakten Leonardo. Julia borde känna sig lycklig som är tillsammans med Leonardo, men var är lyckan någonstans och det där pirret i magen som man ska känna för den man är kär i? Lyckokänslan och pirret i magen känner Julia för en annan vän i kompisgänget. Hur ska Julia hantera sina kärleksbekymmer? Kanske andarna är inblandade på något sätt och kan vägleda henne. I ANDARNAS SPÅR är en ungdomsbok som behandlar två av våra stora livsfrågor, kärleken och döden. Vad är egentligen kärlek? Måste kärlek se ut på ett speciellt sätt? Vad finns efter döden? Finns det någon andevärld? Här varvas nutid med dåtid och fantasi med verklighet. Vem vill inte följa med på denna spännande resa?
Vilken fin ungdomsroman om kärlek och identitet. Denna bok handlar om 14-åriga Julia och hennes kompisar som gör anden i glaset tillsammans. Julia har många frågor om relationer och attraktion. Hon är i en relation med en populär hockeymålvakt och hon känner förväntningar, nästan press, utifrån på dem. Det pirrar när hon ser vackra Sofia och vågar hon följa sitt hjärta?

I denna roman stöter vi även på tre starka historiska kvinnor som vägleder Julia.

Jag hade älskat läsa den här boken när jag gick i högstadiet eller gymnasiet.

Ni som jobbar som skolbibliotekarier bör definitivt köpa in denna. Även ni som arbetar på ungdomsavdelningen på bibliotek.

Tack så mycket för detta recensionsexemplar. Jag är oerhört tacksam. Jag ser nu fram emot att läsa nästa bok ”De dödas kraft” som följer Sofia om jag har förstått rätt.

Målgruppen är 9-12 år.