Sjörök

Bok av Elinor Kapp
Kriminalkommissarie Eddie Öhlund jobbar på Stenungsundspolisen, där han utreder stora och små brott i skärgårdsidyllen. Hans eget liv är däremot ingen idyll. Eddie kämpar med att hålla sig över vattenytan efter att hans fru omkommit i en bilolycka. I samband med en utredning av ett dödsfall på en hotellanläggning stöter han på Stella Hart som är på genomresa. Eftersom hon saknar bostad får hon bo hos Eddie några dagar medan han utreder ytterligare ett dödsfall. Den här gången handlar det om ett mord. Samtidigt som han blir förälskad i henne inser han att Stella kanske inte är så oskyldig som hon utger sig för att vara. Sjörök är första delen i Elinor Kapps deckarserie Mord i skärgården om kriminalkommissarie Eddie Öhlund på Stenungsundspolisen.
Tre mord begås och Stenungsund-polisen med kriminalkommissarie Eddie Öhlund i spetsen börjar nysta i fallen. Eddie mår inte bra och dricker för mycket efter att ha mist sin älskade i en bilolycka. En dag korsas hans och Stella Harts vägar och hans liv tar en ny vändning.

För mig är detta ingen renodlad kriminalroman utan lika mycket en relationsroman. Dels får man följa de tre fallen som hamnat på deras bord, men lika mycket ägnas åt livet utanför polisportarna och människorna runt omkring, och en del av dessa flätas givetvis in i morddelen. Det är missbruksproblem, problematiska familjeförhållanden, otrohet, svartsjuka, saknad och sorg...

Tempot är lugnt och behagligt och boken kändes mer mys än action, en spännande bok att slappna av till, och för mig fungerade det fullt . Det fanns en hel del av målande beskrivningar och även dessa kändes rätt.

Detta är första delen, fristående, i en serie om Stenungsundpolisen och mord i skärgården.
Vilken bra bok detta är. Att det är författarens debut märks inte. Detta är en mysdeckare med inslag av feelgood. Jag tycker att boken är bitvis spännande. Det är härliga karaktärer. Jag gillar Eddie väldigt mycket. Han är sympatisk. Boken bjuder på fina miljöbeskrivningar. Den är spännande,välskriven,gripande och underhållande. Jag tycker att boken har ett lugnt tempo. När det händer något så blir det spännande. Det går inte att gissa sig till vem som är gärningspersonen. Jag blev väldigt förvånad över vem det var. Boken är lättläst och har ett bra språk. Detta är en bok som jag gillar mycket. En författare i högform. Denna författare vill jag läsa mer av. Jag rekommenderar boken Sjörök.