Mikaela Söderblom

Användarprofil

Sjörök

Bok av Elinor Kapp
Vilken bra bok detta är. Att det är författarens debut märks inte. Detta är en mysdeckare med inslag av feelgood. Jag tycker att boken är bitvis spännande. Det är härliga karaktärer. Jag gillar Eddie väldigt mycket. Han är sympatisk. Boken bjuder på fina miljöbeskrivningar. Den är spännande,välskriven,gripande och underhållande. Jag tycker att boken har ett lugnt tempo. När det händer något så blir det spännande. Det går inte att gissa sig till vem som är gärningspersonen. Jag blev väldigt förvånad över vem det var. Boken är lättläst och har ett bra språk. Detta är en bok som jag gillar mycket. En författare i högform. Denna författare vill jag läsa mer av. Jag rekommenderar boken Sjörök.

Spegelmannen

Bok av Lars Kepler
Denna bok är det full fart i från första sidan. Det händer nåt hela tiden. Det är många tvära vändningar innan man kommer till det galet spännande slutet. Jag har alltid gillat Joona Linna. Han är både hård och sympatisk.Jag tycker att det känns som man träffar en gammal vän igen. Det känns som jag kommit hem. Jag visste att boken skulle vara bra. Men inte så bra som den är. Jag tycker att det är den mest spännande boken om Jonna Linna. Boken är allt. Den är mycket otäck. Lite rå och brutal. Jag älskar det. Jag tycker mycket om Keplers sätt att skriva. Man lever sig in i boken. Det är äkta skrivet. Boken är verkligen pulshöjande och nervkittlande. Den tog andan ur mig. Jag satt på helspänn hela tiden. Lagom långa kapitel. Jag ville inte att boken skulle ta slut. Sträckläste den. Detta kan vara den mest spännande thriller jag har läst. Lovorden haglar från mig. Jag ger Kepler stående ovationer för Spegelmannen.. jag rekommenderar varmt boken. Detta är en bok som alla thriller älskare bör läsa. Nu väntar jag på en fortsättning. Med det slutet så vill jag ha en fortsättning nu!

Nattväkten

Bok av Ramona Ivener
Ibland har man tur att få upptäcka små guldkorn som denna bok. Boken fängslande mig från första sidan. Jag slukade den. Jag tycker att David Ritter är en mycket trevlig karaktär. Jag hade gärna velat lära känna honom lite djupare. Jag saknade en djupare beskrivning av karaktärerna. Det drar ner betyget lite. David Ritter känns både pigg och fräsch gemfört med andra poliser i deckare.Boken lockande mig till sträckläsning. Den är bra,spännande,otäck och lite brutal. Jag älskar den. En del scener är lite för otäcka och blodiga. Det är målande beskrivningar av miljön. Det känns som jag är med karaktärerna. Jag tycker att boken har allt som en bra thriller ska ha. Jag tycker att det är mer en thriller än vanlig deckare. Boken är inte förutsägbar. Slutet chockade mig rejält. Jag kunde absolut inte gissa mig till slutet. Hur mycket jag än försökte. Jag tycker mycket om sådana böcker. Detta är första boken om David Ritter, men inte sista hoppas jag. Jag längtar tills jag får läsa fortsättningen. Jag tycker att ingen ska missa denna bok. Jag rekommenderar varmt boken Nattväkten. Läs! En varning dock. Du kommer att få din sömn förstörd.

Jordanden

Bok av Susanne Boll
Jag tycker att detta är en spännande thriller med inslag an feelgood. Författaren har lyckas kombinera de två generna mycket bra. Ibland är det så spännande så att nackhåren reser sig och pulsen blir mycket hög. Men på en del sidor så får man läsa om vardagsys och kärlek. Jag tycker att kärleken är en röd tråd i boken. Jag gillar hur karaktärerna är beskrivna. De känns så äkta och trovärdiga. Jag gillar Vera och Nicos kärlek. Återigen har Vera kommit nära ondskan. Frågan är om de ska hitta gärningspersonen i tid? Slutet är mycket överraskande. Boken är väldigt oförutsägbar. Vissa scener i boken är riktigt otäcka. Jag vågade nästan inte att läsa. Boken är otäck,spännande,bra och fängslande. Jag gillar att det trots allt är lite kärlek i boken. Så att jag fick ner pulsen lite. Det är fina miljöbeskrivningar. Boken tappar aldrig den röda tråden. Jag är glad att få läsa om Vera. Hoppas på en fortsättning. Jag vet att jag vill läsa mer om Veta Lilja. Med det slutet så tycker jag att det borde bli en fortsättning. Författaren kan väl inte låta oss lämna Vera så? Jag rekommenderar varmt boken Jordanden

Änkorna

Bok av Pascal Engman
Äntligen får jag läsa denna bok. Oj,oj vilken bok. Den är så bra att jag blir helt golvad. Boken är spännande och fängslande från start. Intrigen är verkligen trovärdig och äkta. Det känns som det kan hända i verkligheten. Jag gillar karaktärerna. Vanessa och Nicolas har gått rakt in i mitt hjärta. Jag tycker mycket om de. Vanessa är en tuff och sympatisk person. Jag tycker att man får lära känna Vanessa mer på djupet.I denna bok gillar jag Axel. Men stjälper han mer än hjälper? De korta kapiteln gör så att spänningen och tempot ökar. Denna bok är ibland det bästa jag har läst av författaren. Författaren har lyckas väl med att blanda realism och saga. Det är cliffhangers i nästan varje kapitel. Det är många twister. Jag tycker att boken är stark,bra,spännande,gripande och bitvis lite otäck. Detta är en fartfylld och helgjuten thriller. Jag älskar boken. Med ett sådant slut så borde det bli en fortsättning. Den ser jag fram emot. Jag tycker att böckerna om hjältinna Vanessa borde bli film. Boken är inte förutsägbar. Jag blev väldigt chockad över slutet. Jag längtar tills nästa bok kommer. Jag rekommenderar varmt boken Änkorna.

Cold case: Väg 9

Bok av Tina Frennstedt
Tina Frennstedt har gjort det igen, Skrivit en helgjuten deckare. Wow, vilken bra bok detta är. Jag gillar allt med boken. Karaktärerna känns äkta. Jag tycker mycket om Tess och hennes kollegor. Jag tycker att Tess verkar vara tuff men samtidigt sympatisk. I denna bok får vi bekanta oss mer med hennes privatliv. Det tycker jag var intressant att läsa om. Jag gillar Tess och kollegans Maries personkemi. Profileraren Morris verkar härlig men lite underlig. Boken är mycket spännande och bra. Författaren beskriver polisens arbete trovärdigt. Att boken är inspirerad av ett verkligt fall gör den mer intressant. Jag njuter när jag läser. Så bra tycker jag att boken är. Boken handlar om hämnd och kärlek. Det är inte blod eller våld i boken. Det tycker jag är bra. Istället har författaren koncentrerat sig på att karaktärerna ska lyckas hitta gärningspersonen i tid. Ska de lyckas? Jag sträckläste boken. Jag satt med andan i halsen flera gånger. Boken är bitvis lite otäck. Det är en del vändningar och twister. Handlingen griper tag i mig. Jag tycker att omslaget är lite otäckt. Jag rekommenderar varmt boken Cold Case: Väg 9. Nu väntar jag på fortsättningen. Jag hoppas att den kommer snart.

Att färdas i motvind

Bok av Mats Haraldsson
I denna bok får vi ta del av tre människors livsöden. Johan,Mathilda och Hugo. Vilka livsöden sen. Boken bjuder på härliga karaktärer och fina miljöbeskrivningar. Det är med glädje jag läser denna bok. Att få följa med på karaktärernas äventyr och tidsresa är helt magiskt. Det är intressant att läsa om hur det var i Sverige förr. Boken är mycket bra och fängslande. Den är stark,spännande och välskriven. Jag måste få säga att jag njöt från varje sida. Det kändes som att jag var där med karaktärerna och upplevde samma saker som de. Man sugs in i berättelsen. Den är verkligen fascinerande och magisk. Boken är lättläst. Jag både skrattade och grät när jag läste boken. Boken är både fiktion och verklighetsbaserad. Jag tycker att det var intressant med faktarutorna. Det gjorde boken mer levande. Det märks att författaren har gjort gedigen research. Jag kunde inte släppa boken. Jag tycker att detta är en sträckläsnings bok. Jag hoppas på fler böcker av författaren. Jag rekommenderar varmt boken. Läs! Den som läser boken kommer inte att ångra sig.

Försvararen

Bok av Anna Karolina
Mitt omdöme:

Detta är boken om en alkoholiserad polis och en advokat med mörka hemligheter. Tillsammans ska de få en mordmisstänkt man frikänd. Ska de lyckas? När jag började läsa boken så tänkte jag att jag är lite mätt på alkoholiserad polis i böcker. Tyckte att de alla var lika. Men när det gällde boken Försvararen så kunde jag inte ha mer fel. Denna deckare har nästan allt. Starka karaktärer och en bra handling.Det är om mörka hemligheter och svek. Men också en maktkamp mellan Ebba,Angela och polisen. Frågan är vem som vinner? Jag tycker att det är så otrolig spännande och bra. Jag sträckläste.Kunde inte släppa den. Språket är vasst och ganska tufft. Både Ebba och Angela är coola karaktärer. Jag riktigt älskade denna deckare. Tycker inte att detta är någon dussin deckare. Jag ville bara läsa och läsa. Detta kan vara en av de bästa deckarna som jag har läst på senaste tiden. Boken är fängslande och välskriven. Det märks att författaren har arbetat som polis på de mycket trovärdiga beskrivningar av polisens jobb. Bokens korta kapitel höjer spänningen och min puls. Detta är galet bra. Nu ser jag fram emot fler böcker om Ebba och Angela. Jag kommer definitivt hålla kolla fler böcker om de. Jag tycker att alla som är förstjust i deckare ska läsa boken. Jag tycker att detta är en riktig fullträff på en bra serie. Självklart rekommenderar jag varmt boken Försvararen. Detta är en perfekt bok att krypa ner i soffan med

Judasvaggan

Bok av Caroline Engvall
Mitt omdöme:

Detta är den andra boken om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling. Den är minst lika bra som den första delen. I Judasvaggan möter vi ond bråd död, svek,hämnd. Men också förbjuden kärlek. Det är mycket bra karaktärer. De är skrivna så levande. Det är trevligt att få läsa om de igen. Jag tycker att man får lära känna Lovisa och Ulrika mer på djupet i denna bok. Alla deras känslor är fint beskriva. Detta är en riktig bra och spännande bok. Det är en bok som jag blev mycket berörd av. Den är otäck,rå och på gränsen till lite äcklig. Ska de lyckas hitta gärningspersonerna i tid innan fler barn dör? För att få svar på den frågan sträckläste jag boken. Jag kunde inte släppa den. Nackhåren reste sig på mig flera gånger. Jag grät någon gång och förfasade mig över vad en del människor är kapabla till att göra. Jag kände offrens skräck. Språket är rappt och dialog mellan karaktärerna välskrivna. Spänningen höjs hela tiden. Detta är mer än thriller än en deckare. Det tycker jag iallafall. Trots sin svåra handling är boken lättläst. Jag måste få säga att den är lite smutsig. Jag ser fram emot att få läsa mer om Lovisa och Ulrika i fler böcker. Jag rekommenderar varmt boken Judasvaggan,

Törst

Bok av Andreas Ek
Mitt omdöme

En del böcker har man längtat efter att få läsa och denna är en sådan. Har velat läsa denna bok sedan jag lästa första delen. Vi får även denna gång möta Erik och hans familj. Men även Carin och flera andra karaktärer. Detta är karaktärer som jag har tagit till mitt hjärta. Jag älskar att läsa om de. De beskrivs så detaljerat. Man känner deras rädsla. Att inte veta vem som är smittad och vart de finns. Boken är mycket bra och spännande. Det är en fängslande läsning vi bjuds på. Boken är mycket rå och otäck. Men trots det så kunde jag inte sluta läsa. Jag ville bara veta hur det skulle gå. Det är verkligen varning för sträckläsning på boken. Att författaren är polis märks på de detaljerade beskrivningar av både karaktärer och hur deras miljö har blivit. Jag tycket att boken känns mer äkta av det. Detta är ingen bok som man vill läsa när det är mörkt ute. Man vet aldrig vad som gömmer sig i mörkret. Jag tycker att boken är välskriven. Nackhåren reser sig på mig. Detta är en bok som jag rekommenderar till alla som gillar serien Walking Dead. Jag får lite vibbar av den serien av boken. Jag tycker att författaren är i högform och har skrivit en helgjuten rysare. Jag vill kalla boken Törst för rysare. Mer än thriller. Jag rekommenderar varmt boken Törst. Hoppas på en fortsättning. Detta är en författare att hålla koll på.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.