John Cardinal, #3

Identitet okänd

Black Fly Season
Bok av Giles Blunt
En ung, rödhårig kvinna som inte kan förklara varför någon velat placera en kula i hennes hjärna på grund av minnesförlust. Den fruktansvärt stympade kroppen efter Wombat Guthrie, en knarkhandlare som ofta sågs på sin Harley-Davidson. Det verkar osannolikt att dessa två fall skulle ha något samband. Men när poliskommissarierna Cardinal och Delorme bedriver sina undersökningar dyker en irokesisk schaman ständigt upp. Han tycks ha övertagit makten i knarkhandeln med hjälp av åkallade andar. Andarna kräver dock gentjänster -- mänskliga offer. Medan den mystiska unga kvinnan minns alltmer av vad hon varit med om börjar Cardinal misstänka att hon kanske inte är så oskyldig trots allt. Och hur är det med Schamanen? Kan han utrusta sig med övernaturliga krafter, eller är han bara ännu en knarkhandlare med mordböjelser? På något sätt måste Cardinal och Delorme hitta svaren innan andarna kräver ytterligare ett offer. Om Fruset offer: "Det finns ingen svensk författare som skriver lika bra." SVT Morgon Om En stilla storm: "Kanandensiskt deckarpar att älska. Giles Blunt, som är en briljant stilist, har en lika briljant förmåga att integrera de magnifika naturscenerierna med intrigen och det psykologiska spelet mellan gestalterna -- en ovanligt rik kriminalroman." Svenska Dagbladet "Giles Blunt har med en ishackas brutala precision huggit sig in på listan som en av mina favoritförfattare." GT
Boken handlar om polisen Cardinal som får ett samtal om en kvinna som blivit skjuten i huvudet och som inte minns ett dugg om vem hon är. När Cardinal börjar nysta i det börjar han undra vem hon är och varför någon vill döda henne.

Jag började med att läsa den här delen och även om jag gillar att börja med den första i en serie så är det här fristående uppföljare och det märks. Visst får man läsa lite som anknyter till de föregående böckerna, men man behöver verkligen inte ha läst de för att komma in i denna.
Jag älskade den. Riktigt bra bok med många spännande delar som höll fast en om och om igen.
Jag upptäckte att jag inte alls bara kunde sluta läsa hur som helst, utan jag var tvungen att hela tiden fortsätta läsa.
Det finns några långa kapitel och några kortare, vilket för mig gjorde det nästintill omöjligt att sluta läsa.
Jag fick göra så att jag läste tills jag kom till ett långt kapitel och sedan avsluta för kvällen, MEN när det är ett långt och sedan 7 korta så är det väldigt svårt att sluta.
Flera nätter läste jag till sent på natten och fick skippa sömnen bara för det.
Boken är hur lätt som helst att komma in i då man direkt slängs in i handlingen och man kommer snabbt att känna medkänsla för karaktärerna och Cardinal som är bokens huvudkaraktär är inte bara sympatisk, kärleksfull och rolig, men man kan inte låta bli att älska honom.
Slutet är så spännande och bladvändare är det minsta man kan säga om den här boken. Sista 10-15 kapitlen plöjer man igenom bara för att man ska få veta upplösningen.
Jag rekommenderar boken till alla som vill ha spänning och en bladvändare!