Tove Jansson

Bok av Tomas Dömstedt
Tove Jansson blev världsberömd för sina böcker om Muminfamiljen. som hon både skrev och illustrerade. Böckerna har översatts till mer än femtio språk och nått en världspublik. Berättelserna har lästs och älskats av flera generationer och är än i dag mycket populära. I den här boken får vi följa Tove från uppväxten i en konstnärsfamilj och den tidiga debuten, till berömmelsen som kom med mumintrollen. Skildringarna är kända för psykologiskt djup och filosofisk skärpa. Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag. Boken finns även som e-bok och som digital ljudbok. Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.
Ett liv Så mycket mer än bara Mumintroll och Hattifnattar. En kvinna som var en aktad konstnär och en förebild för många. Rekommenderas!

Tove Jansson föddes 1914 och avled 2001. Författarinnan till de så berömda Mumintrollen och deras värld.
I boken får vi bland annat lära "känna" Tove som barn; men vi får också träffa hennes familj som hon hade när hon var liten och även den som hon fick i vuxen ålder.

Vi får också lära oss mer om hennes karriär som konstnär, illustratör och författare.

En intressant bok om en av världens mest berömda finlandsvenskar!