I skuggan av en mördare

Bok av Annie Palm
Del 1: Rickard Malmén. När Lisa kommer hem till Umeå en kall aprilnatt inser hon snabbt att hennes klasskompis och rumskamrat Magdalena är försvunnen. Lisa, polisen och volontärer letar igenom hela Umeå utan framgång. När hon sedan hittas brutalt mördad inser Lisa att hon kanske inte kände sin väninna så väl som hon tidigare trott. För att ta reda på sanningen jobbar Rickard Malmén och hans kollega Henrik Wallin hårdare än någonsin och även om Rickard har jobbat som utredare i 16 år har han aldrig tidigare varit med om något liknande. Att han sedan känner sig attraherad av den så mycket yngre Lisa får inte påverka utredningen ...
När Lisa kommer hem till Umeå en kall aprilnatt inser hon snabbt att hennes klasskompis och rumskamrat Magdalena är försvunnen. Lisa, polisen och volontärer letar igenom hela Umeå utan framgång.
När hon sedan hittas brutalt mördad inser Lisa att hon kanske inte kände sin väninna så väl som hon tidigare trott. För att ta reda på sanningen jobbar Rickard Malmén och hans kollega Henrik Wallin hårdare än någonsin och även om Rickard har jobbat som utredare i 16 år har han aldrig tidigare varit med om något liknande.
Att han sedan känner sig attraherad av den så mycket yngre Lisa får inte påverka utredningen.

Den här boken är såå spännande från början till slut och man kan inte ana hur boken slutar och det är ett mycket gott tecken tycker jag, finns inget värre att en bok är förutsägbar men denna är absolut Oförutsägbar!