Älskade entreprenör

Bok av Anna Isaksson
Vad får en doktor i kemi att säga upp sig för att brygga öl på heltid? Hur driver man en framgångsrik frisörsalong som ensamstående mamma? Går det att försörja sig som cirkusartist? Möt tretton hängivna och driftiga entreprenörer. Följ dem under hela resan mot drömmen om ett eget företag. Från de stapplande starta-eget-stegen till det utvecklade företaget med anställda och nybyggda lokaler. Se hur en vision tar form och utvecklas till en affärsverksamhet. Och ta del av deras ärliga berättelser om både medgångar och motgångar. Trots olika branscher, åldrar och målsättningar har de alla något gemensamt. De älskar vad de gör. Entreprenörskap är mer än ett jobb för dem det är en livsstil! Anna Isaksson är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har mångårig erfarenhet av tjänster som controller, IT-chef och verksamhetskonsult. Idag driver hon konsultföretaget Isabiz inom IT- och verksamhets-utveckling samt det nystartade bolaget Dvakulanten med fokus på utbildning och rådgivning. Entreprenörskap, samhälle och politik har alltid legat Anna varmt om hjärtat och hon skriver på sociala medier under namnet StormskärsAnna. Älskade entreprenör är hennes första bok.
I Älskade entreprenör får vi följa 13 olika företagare och entreprenörer i en mängd olika fält. De berättar lite om sin bakgrundshistoria men framför allt hur det har kommit sig att de hamnat i den bransch de har gjort och hur de kommer framåt.

Jag tycker om att det inte bara är en dans på rosor som framställs, utan det är en jämn blandning av sådana som har varit framgångsrika i många år till sådana som mest brinner för sin bransch men kanske inte helt är lönsamma ännu. Det är också trevligt att det är en så bred representation av både kvinnor, män och branscher.

Det är roligt att läsa om människor med driv för att få lite idéer och tankar kring vad som gör dem framgångsrika och jag tror att den som läser boken och hittar någon i sin egen bransch kan bli ännu mer inspirerade med vad de kan arbeta med för att komma framåt. Eller den som hittar någon som är ganska lik en själv. Jag tyckte själv att det var mest inspirerande att läsa om Eva Svärd, som kommit tillbaka från att ha fått utmattningssyndrom men lyckats hitta ett sätt att ändå behålla sitt driv och engagemang genom att lära sig vad hon klarar av och hur hon hanterar den trötthet som arbetet medför.

Språket är genomgående bra och det är en väldigt bra genomförd idé av Anna Isaksson, som lyckats att fånga de olika personerna och varför de brinner för sina yrken.