Marvins bok

Bok av Pernilla Stalfelt
Vi har skrattat åt hennes humoristiska och befriande knasiga bilder och texter i fler än tjugo olika böcker för ingen har väl missat Bajsboken, Hårboken, Dödenboken, Kärlekboken, Våldboken, Livetboken med flera. Nu kommer Pernilla Stalfelt ut med Marvins bok, hennes tredje bok i serien LÄSlekLÄR för barn som håller på, eller just lärt sig läsa. I boken berättar dvärghamstern Marvin om sitt och brorsan Alfs liv: hur de leker och sover och äter. Boken rymmer också en del kortfakta om dvärghamstrar. Hejsan, Marvin här. I den här stora buren bor jag med min brorsa Alf. Vi har det bra. Det finns mycket att göra i vår bur. När vi äter ser vi nästan ut som en dammsugare. Vi stoppar in så mycket mat vi kan i kinderna så vi blir tjocka och lite knöliga i formen. Vi ser uppstoppade ut helt enkelt. Hi hi. Med säker blick målar Pernilla Stalfelt fram en varm och lekfull berättelse för barn i åldrarna 69 år. Titeln ingår i Unga Lavas serie LÄSLek LÄR. Tidigare titlar av Pernilla Stalfelt i serien är Brummas bok och Bambis bok. Samtliga böcker är genomillustrerade i färg. Det är lättare att lära sig läsa om boken handlar om något man är intresserad av. Marvins bok passar alla barn som tycker om djur. Korta texter och fina bilder är bra när man jobbar med läsningen. Pernilla Stalfelt Pernilla Stalfelt är känd för sin stora kärlek till djur och natur och hennes böcker ligger ständigt i topp på bibliotekens utlåningslistor. Pernilla Stalfelt sitter också i Svenska barnboksakademien och har fått en lång rad litterära priser.
Mysig bok för nybörjaren
Se livet från en hamsters perspektiv.

Marvins bok handlar om hamstern Marvin och hans bror Alf. Läsaren får bekanta sig med hamstrarnas liv, deras matvanor och intressen. Bland annat skildras brödernas olikheter, både de yttre och de inre. Läsaren får följa med på brödernas upptäckfärd utanför buren när matte glömt att stänga luckan och får därmed ta del av marsvinens tankar kring världen utanför buren.

Marvins bok är Pernilla Stalfelts tredje bok i serien LÄSlekLÄR för barn som just börjat läsa. I boken finns instruktioner om hur boken kan användas, exempelvis genom att den vuxne läser först för att bekanta sig med innehållet, för att sedan läsa boken tillsammans med barnet. Uppslagen har fina färgillustrationer som ger uttryck för bokens huvudrollsinnehavare på ett trovärdigt och mjukt sätt. ättillgänglig fakta vävs ihop med den berättande texten. Kapitel bidrar till ett naturligt avbrott i läsningen.