100 sätt att leva klimatsmart & 100 sätt att leva ekologiskt

Bok av Helena Jansson
Här får du två böcker i en - för dig som vill leva mer ekologiskt men inte riktigt vet hur. Boken innehåller totalt 200 bra och enkla tips (från ena hållet 100 ekologiska och från andra hållet 100 klimatsmarta) som inte innebär uppoffringar i din vardag men som gör skillnad för miljön och gör dig till en eko-vän. Vare sig du bor i lägenhet eller villa, på landet eller i stan, finns mängder av enkla och genomförbara åtgärder att ta till för att bli mer klimatsmart. köp mer second hand frosta regelbundet av frysen använd miljömärkt tvättmedel ta med en tygpåse när du handlar tänk efter innan du skriver ut ett mejl på jobbet rensa i garderoben, ge bort det du inte använder Varje liten eftertanke ger resultat i det långa loppet, så börja redan idag! Helena Jansson och Mattias Henrikson bor båda i Stockholm.
Den här bokens titel sammanfattar innehållet på ett ypperligt sätt. Enkelt och tydligt utan några längre förklaringar.
En bok jag rekommenderar för den som vill leva klimatsmart och hållbart men inte har tiden eller den ork som krävs för att läsa tyngre och mer ingående litteratur på ämnet. Otroligt lättläst och med enkla konkreta tips kan läsaren börja agera klimatsmart från första sidan. Varför inte göra alla smarta tips till en rolig familjeutmaning? Förutom att du/ni gör en insats för miljön kommer ni med största sannolik upptäcka att där finns en hel del pengar att spara in som ni gemensamt kan hitta på något roligt för!
En hel del av tipsen har du förmodligen hört förr men där är säkerligen något som blir till en ny ögonöppnare för dig. För varje tips som du faktiskt börja implementera regelbundet i vardagen kommer du upptäcka att ditt sätt att tänka kring hållbarhet sakterligen kommer förändras och dina prioriteringar kommer att läggas om omedvetet.
Haka inte upp dig på de tips som "tar död" på din/er motivation och som kan vara en aning långsökta/svåra att få till i just ert liv utan fokusera på dem och det som är lätt att ändra på till en början.
Svårt att sätta betyg på den här typen av bok men mellan 3-4 av 5 möjliga får den av mig.
Rekommenderas för den som vill leva klimatsmart