Kung Gottriks Horn

Bok av Fredrik Söderqvist
Ett drygt halvår har gått. Varken Hierenymos eller pappa har kommit tillbaka och Anneli blir alltmer nervös när märkliga saker återigen börjar hända i hennes liv. Med ett brak tas hon till Aicha, ensam den här gången. Fast det hon inte vet är, att Niklas och Ylva följer efter henne på egen hand, och att Klodwig ville att de skulle komma för att han skulle kunna ta dem till fånga. Medan Niklas och Ylva råkar ut för det ena äventyret efter det andra och flyr från Klodwig så gott de kan så kastar sig Anneli iväg på ett uppdrag som hon har fått av Raguin. Hur ska de klara det? Kan de stå emot Klodwig och hans mäktiga medhjälpare?
Det har gått ett halvår sedan Annelie och hennes bror Niklas kom tillbaka till den vanliga världen.

Hastigt återvänder Annelie nu ensam till Aicha. Hon har ett uppdrag av Raguin. Ett uppdrag som snabbt drar in henne på en farlig resa.

Vad ingen vet är att Niklas och lillasyster Ylva också har tagit sig till Aicha. Även de utsätts för fara.

Ondskan sprider sig snabbt, kommer de undan den?

Kommer de hitta sin pappa som är kvar i Aicha?

Här får vi vara med på en resa med mycket äventyr och spänning. Det händer mycket hela tiden. Här finns ondska, maktkamp, magi och trolldom. Vi möter också flera underliga figurer, spöken och vålnader.

Miljö- och karaktärsbeskrivningarna tycker jag är målande och bra.

Kapitlen varvar mellan Annelie och syskonen Niklas och Ylva.

Boken är en kapitelbok med korta kapitel och lättläst. Den vänder sig från 12 år, och jag tycker den fungerar även till vuxna som gillar denna typ av bok.

Detta är andra delen i serien Sagan om Aicha.