En midsommarsaga

Bok av Markus Sahlin
I midsommarnattens dunkla stråk, skall porten ligga öppen, att lämna gammal värld bakom och träda in i det dolda riket ... Efter sin mors tragiska bortgång reser Nilhas Ekendahl med sin far till släkten i Jämtland för att fira midsommar. Efter en fantastisk fest lockas han in i midsommarnatten av den mystiska flickan, Arya. Snart upptäcker han att det döljer sig mycket mer i Jämtlands trolska skogar än han kunnat drömma om. Något som visar sig då de träder in bland granarnas dunkel, in i en Midsommarsaga
Boken handlar om Nilhas som åker till Jämtland med sin pappa strax efter att hans mamma dött. I Jämtland skogarna bor hans mormor som han inte träffat på åratal på grund av olikheterna mellan henne och hans pappa. Mormorn är fylld av liv och lever för kärleken till naturen. Hans pappa ser bara pengar.

Där, på midsommardagen träffar Nilhas flickan Arya och det är början på ett magiskt äventyr i en helt annan värld. En värld fylld med magiska varelser och självklart en möjlighet att rädda världen.

En spännande bok som påminner mycket om stilen i Sagan om ringen. I vissa avsnitt lite långsam och jag saknade ett flyt. Men, detta tyckte jag även om sagan om ringen, så antagligen en smaksak.

Jag håller tummarna på en uppföljare för att läsa mer om Arya och Nilhas och deras
äventyr.