Ghettokungen, #2

Ghettobröder

Bok av Sammy Jeridi
Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Istället kommer han något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sin hemlighet. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva. Journalisten Izzat Dubois har samtidigt kommit hem till Sverige igen för att skriva ihop sitt livs scoop. Problemet är bara att det finns människor som inte vill att han ska skriva artikeln. När han först kidnappas och sedan lyckas rymma vet han bara en som kan hjälpa honom - Leon Jaziri. Ghettobröder är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till debutsuccén Ghettokungen, en underhållande spänningsroman på högsta nivå.
Som jag längtat efter denna. Jag hade väldigt höga förväntningar och de uppfylldes mer än väl.

Efter Ghettokungen fortsätter vi följa Leon som driver Ghettosäljarna. Nu har han fått ett uppdrag han helst inte vill ta, men pengarna lockar, så han tackar ja.

Uppdraget går ut på att hitta miljonärsdottern Julia som är spårlöst försvunnen.

Men under uppdraget stöter han på något mycket värre, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sin hemlighet.

Alltså wow. Det kan inte bli mycket bättre.
Ghettokungen var en av de bästa jag läste förra året, och Ghettobröder kommer vara en av de bästa i år.

Här är spänning på hög nivå från början till slut. Det går inte att sluta lyssna, man bara måste lyssna lite till, och lite till. Samtidigt vill man inte den ska ta slut. En riktig bladvändare.

Det är högt tempo med många oväntade händelser och vändningar. Här finns humor men emellanåt är det rått och obehagligt, men man vill ändå inte sluta lyssna.

Vi får fortsätta följa flera av karaktärerna från Ghettokungen, men det dyker även upp en del nya spännande och intressanta.

Jonas Malmsjö är uppläsaren och ingen annan hade kunnat göra det lika bra.