Kung Pow, #2

Game over

Bok av Ola Lindholm
I alla tider har det funnits brottslingar, och i alla tider har det funnits de som bekämpat brottsligheten och stått upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lika mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisen Ipols högkvarter. Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss. I "Game Over" tvingas Avdelning 33 kämpa mot hela den digitala världen. Den artificiella intelligensen Wasabee gillar nämligen datorspel, och har nu utmanat världen på ett slutgiltigt game. Ett spel på liv och död. Utan att få använda några digitala hjälpmedel tvingas våra hjältar färdas med propellerplan från mellankrigstiden. Men den stora frågan är inte om jorden kommer att överleva detta fasansfulla hot, utan snarare hur Mästare Ju ska hantera sin spelabstinens när han förbjudits ladda sin mobil!? Böckerna om Kung Pow är fyllda av spännande äventyr och snabb action. Ola Lindholm och Johan Lindqvist har skrivit utifrån vad de själva gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action.
Det här är del 2 i den spännande och actionspäckade bokserien Kung Pow.
Den här gången ska Sam tillsammans med sin lärare Ju, tillika mästaren i Kung Pow, och den enastående smarta datahackern Aisha besegra ett datavirus byggt som en AI kallad Wasabee.
🎮
Jag är inställd på att det ska framstå som ganska fånigt men så visar det sig bli grymt spännande! Författarna har dessutom lyckats med att få det att låta nästan sannolikt att ett liknande scenario skulle kunna ske.
🎮
Det här är andra delen i bokserien men varje uppdrag är fristående och alla böcker startar med en snabb introduktion så de behöver inte läsas i ordning.
Sätt den i händerna på alla 9-14-åringar som vill ha spänning non-stop, som gillar action och kampsport och dataspel och robotar.
De tilltalar en bred målgrupp!
Böckerna funkar även väldigt bra som högläsning men om man ska läsa dem för yngre barn så är det bra att veta att de stundtals är ordentligt grymma och att dödsfall inträffar.