Vivvans galna spektakel

Bok av Carolin Zander
Vivvan är världsmästare i att reta gallfeber på folk. Hennes tokiga idéer och galna infall vet inga gränser, inte heller den förfärliga oreda och allt oväsen hon ställer till med. Det är verkligen tur att hon bor långt in i skogen och inte har några grannar. Men nu ska hon åka på campingsemester ... Hjälp, hur ska det sluta?! En sak är i alla fall säker, syskonen Månsson och Oskar får ett sommarlov de aldrig glömmer. Vivvans galna spektakel passar skrattglada barn upp till 106 år.
Vivvan är en gränslös dam i sina bästa år, 103 för att vara exakt. Hon bor mitt i skogen, helt för sig själv – vilket är en faslig tur. Vad Vivvan är tar sig för så slutar det mer eller mindre med en katastrof. Polisen har hon drivit till utmattningens rand, så nu kan hon härja helt fritt. Och det gör hon. Så en dag kommer Vivvan på den fullständigt briljanta idéen att hon ska åka på campingsemester! Låt mig säga så här; Syskonen Månsson och Oskar får ett sommarlov att minnas!

Fartfylld, fantastiskt underhållande och en lite galen barnbok, som lämpar sig utmärkt för högläsning. Så att föräldrarna har en chans att lära sina telningar hur de INTE ska göra! Skämt åt sido; det här är för roligt för att missa även för vuxna. Min åttaåring älskar Vivvans galna upptåg, han tycker att det är jätteroligt med en gammal tant som är så busig. Jag håller med, det är på tok för få gamla tanter i barnlitteraturen.

Mitt tips är att om ni läser boken som kvällsbok, gör kväll lite tidigare så att ni hinner med några kapitel. Det finns inga gränser för vad denna dam kan hitta på, så nyfikenheten driver en till att läsa ett kapitel till.. och ett till... En riktig bladvändare alltså! Boken är illustrerad med enkla svartvita bilder med roliga detaljer som vi tycker passar bra till berättelsen. Rekommenderar Vivvans galna spektakel från sex år och uppåt.