Vår hund Oogy : Det är insidan som räknas

Oogy - The dog only a family could love
Bok av Larry Levin
Det var något med Oogy som gjorde honom speciell. Kanske var det att han saknade ett öra, kanske hans asymmetriska ansikte eller hans ivriga, energiska sätt att komma oss till mötes. Vad det än var, lyckades han övertyga Larry Levin och hans två söner, Dan och Noah, att adoptera honom och ta med honom hem samma dag. En olycksalig, ful valp som efter att ha använts som bait dog för träning av kamphundar mirakulöst överlevt efter att polisen hittat honom blodig och sönderbiten. Vanligtvis avlivar man hundar som denna, men av någon anledning opererades istället valpen och kunde så småningom få ett nytt liv hos familjen Levin. Namnet valpen fick var Oogy - en kärleksfull uttalsvariant av ordet ugly ful. En fantastisk historia om en oförglömlig hund. Gör plats i ditt hjärta, för du kommer bli förälskad i Oogy. Och i denna bok. GARY DAVID GOLDBERG, skapare av Fem i familjen och författare av boken Sit, Ubu, Sit Oogys historia bekräftar det Dewey lärt mig att ett djur, även om det är skadat och på alla sätt uträknat, kan sprida otroligt mycket glädje då det hamnar i en kärleksfull familj. VICKI MYRON, författarinna till Bibliotekskatten Dewey Varmt rekommenderad till alla som behöver inspiration, vilket ju ALLA behöver. LIBRARY JOURNAL Hjärtevärmande. PUBLISHERS WEEKLY Oogy är en oväntad historia, full av överraskningar och egenheter. Den är till brädden fylld med kärlek och de möjligheter som livet ger. DOG FANCY MAGAZINE
En mysig vardagshistoria om hur hunden Oogy räddades och kom till att bli en älskad familjemedlem. Oogy hade några tuffa månaders start i livet men det vände den dagen han mötte Larry och hans familj. Oogy hade använts som byteshund för träning av kamphundar och var mycket skadad när han hittades. Hans ansikte är därför lite snett och skevt men det är förstås insidan som räknas och den innehåller mycket kärlek.

Boken är trevlig och lättläst men den har ingen handling som man fastnar i och jag skapar tyvärr inte heller något djupare intresse varken för Oogy eller hans familj. Söt bok men den hade behövt något mer.