Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Bok av Birgitta Höglund
Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv kokboken! Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv. Gröna, sköna tillbehör är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv. Birgitta delar i förordet till boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. Ur innehållet: Förord av Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare Birgittas väg till ett friskare liv Naturligt läkande med hjälp av naturen Grönskande kalla smårätter Heta tillbehör från grill, ugn och spis Salta och söta bakverk till utflykt, kafferep och Afternoon Tea Njutbart i glas, flaska och burk OM FÖRFATTAREN: Intresset att ta vara på naturens godsaker gav inspiration till den välbesökta bloggen Birgitta Höglunds matoch till de sex kokböcker som kommit ut på svenska, varav tre även är översatta till engelska. Hennes senaste bok, Låt bönor förändra ditt liv kokboken, skriven tillsammans med bönpionjärerna Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt, utsågs till Best in the World i kategorin Specialkokbok på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina 2019. I den här kokboken har Birgitta förenat sitt stora intresse för mat, natur och fotografering och hon tar här medläsaren till sina smultronställen i hemtrakterna i Jämtland och Härjedalen.
Det här är en kokbok som passar alla, det är 70 läckra recept på smårätter/tillbehör som passar till det mesta. Alla recept är vegetariska, näringsrika och fyllda med smaker och är dessutom fria från socker och gluten.

I den här boken får jag som läsare lära mig laga mat från råvaror som dels kommer från naturen och är hälsosamma. Birgitta som skrivit boken är kock och hälsoinspiratör, i slutet av boken berättar hon själv om sin hälsoresa och hur hon med naturligt god mat utan gluten och socker har återhämtat sig från bland annat fibromyalgi, övervikt, magbesvär och utbrändhet.

De recept jag testat är enkla, lättförståeliga att göra och väldigt goda. Bilderna i denna bok är så vackra och inspirerande, varje bild är som en tavla. En fantastisk och helt underbar bok.