Kärleken

Bok av Sören Olsson
Hemligheter, magiska krafter och den stora kärleken. Livet för Luna i Lilla Vargudden är inte så vanligt som det verkar. Trots att Luna har börjat anpassa sig till sin nyfunna superkraft som gör att hon kan höra på riktigt långt håll, har resten av vardagen inte direkt förändrats. Hon känner sig fortfarande lika ensam och annorlunda. Vad ska egentligen en superhörsel vara bra för om den inte kan hjälpa en att få vänner eller bli sedd av den man eventuellt (och helt ofrivilligt) råkar vara kär i? Luna skulle behöva en helt annan sorts superkraft för att Ben i 5b ska märka henne. Eller kanske en steg-för-steg-guide, helt enkelt. Var ska hon hitta en sån? LUNA OCH SUPERKRAFTEN: KÄRLEKEN är den andra boken i serien om nioåriga Luna från orten Lilla Vargudden. Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år. SÖREN OLSSON är författaren bakom succéerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt. LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier med både svenska och utländska personligheter
När denna bok damp ner i brevlådan blev Lisen,8år superglad. Vi hade precis införskaffat en läshörna i vardagsrummet så hon satte sig där direkt och började läsa boken. Hon tycker att bilderna är fina och att texten var lagom.
Jag håller med henne. Dock lite kontroversiellt att läsa om en förälder som röker under fläkten inomhus. Vågat. Men jag tänker att de barn som faktiskt har föräldrar som röker får känna samhörighet. Något som de kanske inte annars får göra då de flesta böcker idag ska vara väldigt pk.
Boken tar upp ämnet kärlek och hur svårt det kan vara. Men att det bästa sättet är att vara sig själv.
Jag tänker att man bör ha läst den första delen om Luna innan man går på denna bok då man annars inte får veta hur Luna fått sin superkraft.
Men både jag och Lisen gillade denna bok och längtar efter den tredje boken i serien.