Till Carl på 55-årsdagen

Bok av Linda Holgersson
Det är i början av juli 1963 när Carl kommer till den grönskande gården Lövänget för att sommarjobba. Här träffar han Martin som vänder upp och ner på hans tillvaro fullständigt. Tillsammans upplever den en djup förälskelse och passion. Känslor som ingen av dem någonsin vill vara utan. Men lika självklar som Martin tycker att deras kärlek är, lika omöjligt är det för Carl att föreställa sig en framtid tillsammans och frågan om han någonsin ska våga följa sitt hjärta? Linda Holgerssons debutroman På andra sidan kärleken lästes och älskades av många. Nu är hon tillbaka med en berättelse om livslång kärlek. Och om hur två fel inte gör ett rätt.   RECENSIONER: "Den är inte så tjock men känslorna är fantastiskt beskrivna. Rena rama lyckopillret trots att det inte bara är lycka och kärlek i den. Till Carl på 55-årsdagen kommer följa med mig ett tag för denna bok smälter in, i både hjärta och själ. En fantastisk läsupplevelse" angelundebring "Tack för att jag fick läsa denna fina berättelse." Pekka Heino "Underbar, gripande och fint skriven! 4 av 5" jenniesboklista "En underbar bok om att våga och kunna ta tuffa beslut i livet som innebär fritt fall utan vare sig skyddshjälm, hängslen eller fallskärm." johansonanette "Till Carl på 55-årsdagen handlar om samhällets förväntningar på oss och om vi vågar bryta mot normen och stå upp för vad vi känner och är, och vad som händer om vi försöker spela en roll istället för att vara äkta. Det är en fin men tragisk kärlekshistoria. 4 av 5" Boktyckaren    
Det är juli 1963 när Carl kommer till gården Lövänget för att sommarjobba. Här träffar han Martin som vänder upp och ner på hela hans värld, tillsammans upplever de djup förälskelse och passion, men lika självklar som deras kärlek är så lika omöjligt ser Carl en framtid för dom tillsammans.

Det här är en tunn bok som är lättläst men trots att det är runt 150 sidor så är innehållet fyllt till bredden, det är en stark, gripande och en vackert skriven bok om kärlek. I boken får man följa Carl både i nutid och dåtid och läsa om hur han går igenom en livskris och hur han brottas med sina känslor. För Carl handlar det om att, Ska han våga följa sitt hjärta? Våga ta klivet och stå upp för sig själv och sina känslor? Jag tycker boken berörde, den är fin, vacker och sorglig på samma gång - den visar att kärlek och känslor inte alltid är enkelt utan det kan vara både komplicerat och tufft att våga leva och stå upp för vem jag är och vad jag känner.