Glöm allt men inte mig

Bok av Philomène Grandin
Det är 80-tal och Philomène och hennes pappa lever ett okonventionellt liv fyllt av kultur och kärlek. Men pengarna är oftast slut. Pappa är Izzy Young, legendaren som upptäckte Bob Dylan och vars Folklore Center i New York utgjorde scen för musiker och poeter som Patti Smith och Allen Ginsberg. Trettio år senare sjunker Izzy allt djupare in i demens. En gripande uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om livet och varandra.
En självbiografisk bok om en dotter med en mycket speciell pappa. Pappan är Izzy Young, en musikpersonlighet, som upptäckte Bob Dylan, men han är också en person med flera diagnoser (skulle jag gissa). Dottern, Philomene Grandin, skådespelare, skriver mycket kärleksfullt om sin uppväxt, men hon har förstås fått ta ett alldeles för stort ansvar, både för sig själv och sin pappa.
Det är nedslag i dåtid och nutid och jag tycker et är intressant att få ta del av pappa-dotter-realtionen, men är inte så intresserad av Youngs yrkesliv. Men det är också lite tung läsning, eftersom inget barn ska behöva ta ett sånt stort ansvar.