När vi faller

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Spänningsmästaren Gabriella Ullberg Westin släpper sjunde delen i Morden i Hudiksvall-serien. När vi faller är en historia om rikedom, fattigdom och en djup önskan om att räcka till. En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Nyheten kommer som en chock för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson sätta staden på kartan. Hantverkaren Henry Frisk stretar på för att få ekonomin att gå ihop som ensamstående pappa. En dag får han ett erbjudande som skulle ge honom pengar han aldrig trodde han kunde få, men det medför att han måste begå ett brott.Vad är han beredd att offra för att ge tonårssonen Dexter det han behöver? Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir alltmer komplex. Dessutom påverkas han privat, då relationen med kollegan Janna sätts på prov. Samtidigt hotar århundradets regnoväder att dra in över Hudiksvall. Det är bara en tidsfråga innan allt nått sin kulmen. "Berättartekniken är suverän: vi rör oss snabbt mellan olika perspektiv som för handlingen framåt i oväntade vändningar (...) välskrivet och spännande, det här är en författare som ständigt utvecklas." Anders Kapp, Kapprakt.se "En lättillgänglig och spänstig spänningsroman. Språket är friskt, fartfyllt och helt i linje med innehållets snabba tempo. Handlingen drivs framåt med mycket dialog, texten upplevs som visuell och samtida. En välresearchad spänningsroman som trots det faktaspäckade innehållet inte alls är svårläst." Katrine Hamori, BTJ-häftet Sagt om Morden i Hudiksvall: "Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig." Lotta Olsson, DN "En svensk deckare som sticker ut." Svenska Dagbladet "Ett prov på riktigt bra författarskap." Gefle Dagblad "En av sommarens allra bästa deckare." Metro Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn. När vi faller är hennes sjunde bok om kriminalinspektör Johan Rokka och hans kollegor vid Hudiksvallspolisen.
När vi faller är den sjunde och fristående boken i serien Morden i Hudiksvall där vi återigen för möta och följa polisen Johan Rokka och hans kollega Janna Weissmann. En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död och nyheten kommer som en chock för invånarna. Johan får fallet på sitt bord och ingenting verkar vara som det först verkar utan utredningen blir mer komplex för var dag som går.

Jag är så imponerad av Gabriella, hur hon lyckas skriva en serie med sju böcker och alla är ruskigt bra - Wow! Den här sista boken är precis som alla andra - lysande, välskriven, spännande, håller ett högt tempo och driv framåt. Jag vill inte sluta läsa, utan jag vänder bland så snabbt jag kan för att få veta hur det ska gå och sluta, det blir en rafflande läsning med ett slut som lämnar en liten cliffhanger för framtiden. Det jag gillar så mycket med dessa böcker är att jag får en blandning av Rokkas och Jannas privatliv och deras arbete som poliser, det blir en deckarroman som bjuder på mycket.