Ett oemotståndligt liv

Bok av Birgitta Bergin
Anna tror inte sina ögon. Killen som kommer in på Riche är en kopia av hennes första kärlek Calle, som tragiskt dog innan de hann bygga ett liv tillsammans. Det har tagit många år att finna kärleken på nytt, och Annas vardag med Filip och hennes två barn skakas om efter mötet i baren. Den unge mannen är som ett spöke från det förflutna och minnena av Calle hotar relationen med Filip. Anna kan inte släppa det: Vem är han? Har han en anknytning till Calle? Samtidigt tyr sig en ung medarbetare, Amelia, till Anna. Amelia berättar om sin pojkvän och säger att ingen är så ensam som han. Hon kan inte lämna honom, trots att han ofta sviker henne och flyr in i en värld av droger och evigt festande. Han har ingen annan än Amelia. Vem vet vad som skulle ske om hon också överger honom. Sanningen kommer ikapp Anna när hon kastas mellan kärlek och försoning, hemligheter och partydrogernas helvete. Ett oemotståndligt liv är den fjärde, fristående romanen om Anna Holm.
Anna tror inte sina ögon - killen som kommer in på Riche är en kopia av hennes första kärlek Calle, som tragiskt dog precis innan Anna och han skulle påbörja sitt liv tillsammans. Det har tagit Anna många år att hitta tillbaka till livet och en ny kärlek. Mötet med den unge killen skakar om Anna och det förflutna med minnen slår tillbaka med full kraft i hennes liv. Har han någon anknytning till hennes stora kärlek Calle och vem är han?

Äntligen - denna bok har varit så efterlängtad, att åter få läsa om Anna och hennes liv, underbart! Det här är den fjärde boken och en fristående fortsättning om Anna Holm. Själv tycker jag att det underlättar om man läst de tidigare böckerna men man får återblickar i denna bok så det är inga problem att förstå och hänga med i handlingen, men det blir ju både mer intressant och roligare att få följa Anna från början. Boken är lättläst, händelserik och välskriven och innehåller både kärlek, sorg, svek och hemligheter. Jag tycker att denna bok hade lite mer djup i sig och den var verkligen gripande på många sätt. Ett tag hade jag svårt att se hur Birgitta skulle lyckas knyta ihop säcken i slutet men det gjorde hon på ett strålande sätt. Jag har läst alla Birgittas böcker och hon tillhör en av mina favoritförfattare och jag rekommenderar verkligen serien om Anna och även hennes andra böcker.