Selma & Fridolf, #2

Fridlysta Fridolf

Bok av Josefine Sandblom
Selma vill väl, men ofta blir det på något märkligt sätt fel. Fast egentligen är det kanske mest när hennes man Fridolf lägger näsan i blöt? Ja, så är det nog. När Eva-Lisa, som i många år längtat efter ett syskon till sin tonårsson, äntligen blir gravid igen överskuggas lyckan av ett svartsjukt ex som gör vad han kan och lite till för att förstöra idyllen. Selma och Fridolf tar det som sitt uppdrag att lösa problemet med det påstridiga exet. Vad lagen säger om tillvägagångssättet har de faktiskt inte tid att bry sig om. Fridlysta Fridolf är den fristående fortsättningen på läsarfavoriten Selektiva Selma. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar i Motala med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden, och rekommenderas för läsare som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker. JOSEFINE SANDBLOM skriver böcker i en salig blandning av allvar, romantik och under-bältet-humor, och har innerst inne en kraftig förkärlek för rapp feelgood, typiska hängmatteromaner. Hon bor i Motala med sin familj.
Det här är den andra och fristående delen om Selma och Fridolf. I den här boken så går Selma och Fridolf på lägenhetsvisning, då de funderar på att flytta från Motala till Borensberg. I den förra boken fick man läsa om att det ofta var Selma som råkade hamna i trubbel men i denna bok är det Fridolf som lägger näsan i blöt och skapar lite oreda.

Hur kan man inte älska Selma och Fridolf? Jag älskar att åter få komma tillbaka och hälsa på i Motala/Borensberg och läsa om Selma och Fridolf, två underbara karaktärer som är pensionärer. Att läsa om deras värme, humor, kärlek och upptåg är underbart, jag skrattar och bli varm i hjärtat. Det här är en lättläst feelgood med bra driv och tempo, den är charmig, underhållande och alldeles underbar, men boken berör även familjehemligheter och svartsjuka. När en bok utspelar sig i miljöer i min närhet som jag ofta besöker blir det extra roligt eftersom jag känner igen platserna. Jag rekommenderar verkligen denna bok men jag tycker att man med fördel ska läsa Selektiva Selma först som även denna bok är en fullpoängare.