Vem låter om natten? I skogen

Bok av Karin Askerin
Följ med ut i skogen en natt. Vem är det som låter? Kan det vara en älg eller kanske ett rådjur? I Vem låter om natten? I skogen får du träffa skogens djur. Djur som kanske inte alltid beter sig som vi förväntar oss. Vem låter om natten? I skogen är en fantasifull och humoristisk bok i ord och bild för yngre barn.
Treåringarna tycker: Men, så många tokiga djur som inte alls beter sig som de ska. Vid varje ny bild får jag minsann höra att rådjur inte kan vara sura, eller att vildsvin nog inte kan spela instrument. De skrattar genom boken och tycker om illustrationerna.

Sexåringen tycker: Han är inte ju inte riktigt målgruppen, men den är boken är så pass humoristisk och med så klurig idé att han ändå tycker att den är rolig att lyssna på, och vem säger att böcker alltid måste vara långa och invecklade för att det ska vara en mysig lässtund? Han talar också glatt om vad som är konstigt och tycker om illustrationerna.

Mamman tycker: Det här tycker jag är en jätterolig idé, som passar för ganska breda åldrar. Att få frågan om vem som låter på natten, med en liten illustration för att man ska kunna gissa, för att på nästa uppslag få veta vem det skulle kunna vara, på rim, är kul. De olika förslagen är aldrig rimliga (eller, vad vet jag om rådjurs förmåga att vara sura?), vilket gör det ännu roligare att se vad barnen gissar på.

Illustrationerna är jättefina och passar ihop med texten väldigt bra.