Ellens val, #3

Lockelsen

Bok av Moa Eriksson Sandberg
Tredje delen i en beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. En stad, många drömmar. Året är 1916. Ellen är hejdlöst kär i Carl och vill inget annat än att vara med honom. Men hennes förflutna jagar henne - vågar hon verkligen lita på kärleken? Att vara gift är inte alls som Gabriella föreställt sig. Maken Oskar är alltmer hemlighetsfull och Gabriella känner sig ensam i äktenskapet. När saker ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut. Vännen Alva är olyckligt kär. Hon brinner för rätten till kvinnlig rösträtt och gör allt för att förtränga sin förbjudna längtan. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar. Men ingen väg är utan svårigheter.
Året är 1916 och vi återkommer till staden Ljungsala där man åter får följa Ellen och hennes liv. Ellen är kär i Carl som arbetar på universitetet där hon själv studerar litteratur. Vännen Alva är olyckligt kär, hon brinner för för kvinnors rättigheter och kämpar för rösträtt. Gabriella har nyligen gift sig med Oskar, men äktenskapet blir inte alls som hon tänkt sig och Oskar blir alltmer hemlighetsfull.

Jag har läst de tidigare böckerna "Det nya livet" och "Kärleken" och tycker att detta är en helt underbar serie. Gillar man att läsa om kärlek, systerskap, vänskap, hemligheter, intriger så är detta en perfekt serie och enlig mig beroendeframkallande.