Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv

Tina Turner
För de allra flesta är Tina Turner en legendarisk sångare och skådespelare, men få vet att hon också praktiserar buddhism sedan nästan femtio år. Det här är en personlig berättelse om hur man når sina drömmar. Tina Turner berättar engagerat och med stor inlevelse om hur hon först började intressera sig för buddistiska sånger, för att snart bli hängiven religionen. I den här boken delar hon med sig av personliga anekdoter och tragiska händelser som präglat henne, som till exempel hur hon drabbades av stroke, cancer och förlusten av sonen som begick självmord, och hur hon tack vare buddhistisk lära tagit sig genom livets svårigheter och gjort det omöjliga möjligt. Här ger hon förslag på praktiska övningar för att nå ett fridfullt sinne och en stressfri tillvaro. Flera kända buddister (David Bowie, Cher m.fl.) bidrar med korta och tänkvärda citat. Texten är lätt att ta till sig och de buddistiska principerna förklaras på ett lättförståeligt sätt. Boken innehåller även QR-koder till videor och låtar och en väl tilltagen ordlista, dessutom tidigare opublicerade foton på Tina Turner från 1970 och framåt. En inspirerande och tänkvärd bok som passar alla i turbulenta tider som dessa.
Alla vet nog vem Tina Turner är, men få vet nog att hon föddes som Anna Mae Bullock och i 50 år praktiserat buddism.

Tina föddes 1939 på en avdelning för "färgade" kvinnor. Anna Mae kallades hon till vuxen ålder.

Hennes mamma var väldigt kärleksfull mot Tinas syster, men mot Tina var det annorlunda. Tina var ett oönskat barn, och det var något hon tydligt visade.

I unga år träffar hon Ike som under många år utsatte Tina för både psykisk och fysisk våld.

Det var när hon började utföra och studera den buddistiska läran som hon hittade sig själv igen.

Tina berättar öppet och ärligt om sin uppväxt, där hon ofta utsattes för rasism, och hur hon tack vare den buddistiska läran tagit sig igenom flera svårigheter och turbulenta perioder.

Men boken vill hon förmedla att det är möjligt för alla att uppnå lycka och stressfri tillvaro.

För mig som är född på 60-talet har Tina funnits med i mitt liv under många år. Hon är en underbar sångerska och skådespelare.

Att få läsa hennes bok är väldigt intressant och ger mig en lite annan bild av henne. Visst visste man att hon har haft det tufft, men mycket var ändå nytt för mig. För mig är hon en otroligt stark kvinna, och jag förstår nu var hon får sin kraft ifrån.

En inspirerande bok som visar vägen till välmående och hur man förverkligar sina drömmar.