Familjen Winther, #4

Ellinors modiga val

Ellinors modige valg
Bok av Katrine Wessel
Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna. Hon är också en ung änka och mor, som efter makens död bor hos sina svärföräldrar. Men att ägna dagarna åt att sitta stilla i de fina salongerna passar henne inte. Hon bestämmer sig för att börja arbeta, något som svärmor Cecilia Winther inte uppskattar. Det har varit svåra tider för invånarna i Kristiania, många har mist både hem och förmögenhet och Fredrik Winther försöker få ordning på familjens affärer. Han är förlovad med Camilla Brandt, men drömmer fortfarande om Emma och väl tillbaka i Trondheim korsas deras vägar igen Ellinors modiga val är den fjärde delen i den storslagna serien om Familjen Winther.
Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna, hon är ung änka och ensamstående mamma och bor hos makens föräldrar. Ellinor vill skapa sig ett eget liv - börja arbeta och hitta ett eget boende vilket inte uppskattas av hennes svärmor Cecilia Winther.

Detta är del 4 i serien om familjen Winther som är en överklassfamilj, tiden är slutet av 1800-talet i Norge. Böckerna läses med fördel i ordning för att kunna följa med i tiden, förstå karaktärer och dess handling. I denna bok är det Ellinor som är i fokus och man får följa hennes kamp om att bli självständig och klara sig själv. När jag påbörjar en ny bok i denna serie har jag alltid lite svårt att kommit in i den, tror dock att det beror på det går några veckor mellan varje bok, men ju fler sidor jag läser desto mer fastnar jag och boken blir en riktig bladvändare. Jag har verkligen fastnat för denna serie och jag väntar tålmodigt på nästa bok i serien. Gillar man som jag historiska romaner, med starka kvinnoporträtt, kärlek, drama, hemligheter, intriger då har du hittat rätt - en helt fantastisk och underbar bokserie.