Big

Bok av Johan Höfler
Alexandra Leon har blivit Maria Cavalho. Efter allt som hände i Malmö blev hon tvungen att flytta och börja om på nytt. Den nya identiteten har polisen lagat ihop åt henne. Nu lever hon ensam i Sundsvall och arbetar på det hårt ansatta Migrationsverket. En plats där kollegorna bränner ut sig åt höger och vänster - under en av de största flyktingkatastroferna i modern tid. Kommer Conny lyckas hitta henne här? Ingen vet var han tagit vägen, men Alex kommer aldrig glömma hans löfte. En dag ska han utkräva sin hämnd och döda henne. Frågan är bara när... 'Big' är den andra boken om Alexandra Leon och uppföljare till 'Råttan'. Det är en nervkittlande thriller om mänsklighetens allra mörkaste sidor, där våld, människohandel och maktmissbruk strålar samman. Författarparet Johan & Kerstin Höfler bor i Lund, men har båda bott och arbetat i Malmö, där delvis Big men även debutromanen Råttan utspelar sig. Kerstin Höfler, född 1969, är läkare inom barn- och ungdomspsykiatrin. Hon har också varit verksam som handläggare och chef på arbetsförmedlingen under tretton år och har även bakgrund som nationalekonom. Johan Höfler, född 1973, är polis och socionom. Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.
Återigen har Kerstin och Johan skrivit en riktig en riktig bladvändare! I del 1 Råttan fick vi möta Conny och Alexandra och det är dom två som är huvudpersoner även i del två,Big.

Det är återigen realism som man inte riktigt vet om det är påhittat eller om den innehåller sanning.

Vi får flytta oss tillbaka några år tillbaka till den stora flyktingkrisen när tusentals flyktingar strömmade över gränserna i hela Europa.

Alexandra har fått skyddad identitet och fått byta namn till Maria,hon jobbar på Migrationsverket som handläggare.
Conny befinner sig i Libanon och försöker styra sitt kriminella kungarike i Malmö på håll.Det går inte så bra.

Conny kommer i kontakt med den rumänska maffiabossen Big och människohandel börjar rullas upp.

Alexandra/Maria tar in den muslimska kvinnan Amina och hennes två barn i sitt hem.De inleder en kärleksrelation.

Det är mycket som händer hela tiden,tempot är snabbt likväl som dialogerna mellan personerna i boken.

Boken avslutas med en riktig cliffhanger så det är inte svårt att lista ut att det kommer en del tre i Malmö Noir-serien.
Det som händer är så pass realistiskt så man funderar på om det kommer att ske .Det är hela tiden en psykologisk,suggestiv stämning över boken och det blir många vändningar.

Läs den men se till att du är ledig dagen efter för det är svårt att sluta läsa!