Svart sol

Bok av Andreas Norman
Juni 2020. En desperat kvinna blir tvångsintagen på Mälarsjukhusets psykiatriska avdelning. Enligt läkarna är hon psykotisk. Själv hävdar hon att hon måste förhindra ett terrordåd. Bente Jensen leder en infiltration mot svenska högerextremister och är en grupp hårdföra medlemmar på spåren. På nätet går rykten om en förestående attack. Men när hotet visar sig finnas på närmare håll rämnar Bentes tillvaro och hon tvingas gå i närkamp med en undflyende fiende ur sin egen historia. Samtidigt samlar sig mäktiga krafter till en attack som kan förändra Sveriges framtid för alltid. Svart sol är en thriller i samtiden, en mångfacetterad berättelse om gränsen mellan kärlek och hat, vänskap och politik i en värld där ingen går att lita på.
Den dramatiska inledning på Mälarsjukhuset väcker otaliga frågor! Vilket recept för att skapa sträckläsning.

Jag dras genast in i handlingen som är intressant och skrämmande på en och samma gång. Politik, kärlek och hat i en salig blandning, samtidigt som det hela tiden pågår en intensiv kamp mot klockan.

Svart sol är en högaktuell samtidsthriller som rör sig i vit makt-miljö. Det känns klarsynt och trovärdigt, det är tydligt att Norman har stor kunskap inom området terrorbekämpning. En smart intrig, levande personporträtt och bra driv gör Svart sol till en tvättäkta bladvändare. Den sabbar nattsömnen, det får erkännas, men det klart värt det. Välskriven spänning från den allra första sidan till den sista. Jag skulle bli förvånad om filmbolagen inte står på kö för att göra film av boken!

Jag har tyvärr inte läst någon av de tidigare böckerna i serien, men det var inga som helst problem att läsa Svart sol fristående. Välskriven spänning på hög nivå!