Swedish christmas cooking

Swedish Christmas cooking
Bok av Leif Mannerström
Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas!
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, pastej, köttbullar... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma..."

Det här är verkligen den enda bok som behövs om man vill ha lite hjälp med rätterna som ska stå på julbordet. Det är traditionellt och generöst, varmt och kärleksfullt och med recept för alla. Det är en vacker bok, härlig att bläddra i året om.