Skymning över Cornwall

The Path to the Sea
Bok av Liz Fenwick
Den pampiga egendomen Boskenna ligger på klippkusten i Cornwall och har haft olika betydelse och vikt för de tre kvinnorna i släkten Trewin. För Joan var det en tillflyktsort under åren i diplomattjänst utomlands där hon och hennes make Allan kunde umgås med vänner och koppla av. Men i samband med Allans olyckliga och förtidiga död är Boskenna också förknippat med sorg och skuldkänslor. Diana, Joans dotter, har i stället undvikit huset som betytt så mycket för hennes mor. Här upplevde Diana sina lyckligaste somrar med segling, bad, bokläsning och fester, men hon och hennes mor har aldrig lyckats överbrygga det känslomässiga avstånd som uppstod när fadern dog. Diana har nu endast kommit tillbaka till Boskenna för att vaka vid moderns dödsbädd. Dianas dotter Lottie är på väg till Cornwall efter det att hennes äktenskap gått i kras och hennes make länsat hennes affärsrörelse och stuckit med pengarna. Lottie avgudar sin mormor Joan och trots att förhållandet till modern Diana inte är det bästa, tar nu Lottie sin tillflykt till Boskenna för att vara nära mormodern under hennes sista tid i livet. Skickligt varvar Fenwick de tre kvinnornas berättelser i nutid och dåtid och spänningen drivs upp till det yttersta när familjehemligheter blottläggs och sanningar utslungas under deras vistelse på Boskenna.
En helt ok underhållningsroman som spänner över tre generationer. Mormor,dotter och dotterdotter.Trassliga relationer och alla har de sina hemligheter.

I centrum står huset Boskenna som funnits i familjen i generationer.Karaktärerna är rätt sterotypiska som det brukar i genren.Det är en underhållningsroman och för det håller den måttet.Språket är bra och det är miljöbeskrivningarna som blir den stora behållningen.Slutet blir som förväntat där relationerna trasslas upp.

Det är ingen bok som gör något jätteavtryck i mig och är nog ingen bok som kommer att läsas om.Lättsam underhållning.