En kväll i juni

Bok av Anna Lönnqvist
Ella och Ben träffas en kväll i juni 2007 utanför Gröna Lund. De tillbringar en intensiv kväll tillsammans, innan de måste skiljas åt och Ben ta tåget hem till Kiruna. När dörrarna stängs är de säkra på att de snart kommer att ses igen. Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon, en perfekt matchning enligt deras omgivning. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men något svåra, Fredrika Bergh - en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor. När Ben oväntat dyker upp igen ställs allt på ända. Ella har aldrig glömt kvällen de sågs, men inte heller Bens svek och hon är fast besluten om att det inte förändrar något. Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller ska hon våga släppa allas förväntningar och leva för sin egen skull? En kväll i juni är en känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. Anna Lönnqvist tilldelades priset Årets feelgood 2019 för Julia och Jack och har vunnit läsarnas hjärtan med sina varma, romantiska och hoppingivande feelgoodromaner. En kväll i juni är hennes sjätte roman.
Ella och Ben träffades en junikväll 2007. Efter en magisk kväll tillsammans så skiljs de åt, övertygade om att de kommer ses igen. Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med barndomsvännen Leon. Ella får ett erbjudande att skriva en biografi om den legendariska Fredrika Bergh, i samtalen med Fredrika inser hon mer och mer att relationen med Leon kanske är ett misstag. Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när hon stöter på honom hos Fredrikas gods så rör det upp känslor - ska hon leva i tryggheten med Leon eller ska hon följa sitt hjärta….

Wow vilken pärla! Anna levererar igen, jag har läst de flesta av hennes böcker och aldrig har jag blivit besviken, vilken bedrift att lyckas hålla samma höga nivå. Det här är en underbar feelgoodpärla som innehåller alla de klassiska ingredienserna - kärlek, missförstånd, vemod, sorg och livsval. I boken får man följa två kvinnors öde Ella och Fredrika, nutid och dåtid varvas och som mot slutet binds ihop på ett naturligt sätt, något som jag gillar mycket. Inte för att detta har något med bokens innehåll att göra men vilket bokomslag - helt fantastiskt. Även om man till viss del kan räkna ut hur en del saker ska sluta så spelar det ingen roll - det är ju det som är feelgood tycker jag. Den där härliga känslan man får när jag läst sista sidan och man sitter med ett leende och en varm känsla i hela kroppen, det är feelgood när det den är som bäst och precis så känner jag när jag läst denna bok.