Tre gånger så mycket kärlek

The Stone House
Bok av Marita Conlon-McKenna
Allt ställs på ända den dag Kate, Moya och Romy får veta att deras mamma, Maeve Dillon, ligger för döden. Det är dags att lämna Dublin, London och New York och återvända till Dunmore och det lilla huset med utsikt över Irländska sjön där de växte upp. Men när systrarna konfronterar det förflutna och de val de gjort genom åren kommer gammal avundsjuka upp till ytan. Karriäristen Kate börjar ifrågasätta sitt liv som ambitiös advokat och ensamstående mamma; tillvaron känns som en ständig kamp där valet står mellan jobbet och att ta hand om dottern Molly. Att ha tid för ett förhållande finns inte på kartan. Dessutom har Patrick, en av de få män hon fallit för, gift sig med hennes syster. Vackra Moya tvingas ifrågasätta sitt äktenskap med den charmige men notoriskt otrogne Patrick och ta reda på vem hon egentligen är. För vilda och rastlösa Romy, som har rest runt hela världen och inte satt foten på Irland på många år, är det dags att sluta fly och hitta modet att konfrontera sin familj. Marita Conlon-McKenna är en av Irlands främsta barn- och ungdomsförfattare som numera även skriver vuxenromaner med framgång. Hon har bland annat skrivit Kockskola för ensamma hjärtan och Den lilla hattaffären på hörnet. Marita Conlon-McKenna är aktiv medlem i Irländska PEN och har belönats med ett flertal priser.
Tre systrar med skilda personligheter och öden - Moya den vackra och som alltid varit föremål för andras beundran, Kate som är den ambitiösa och som alltid vill göra rätt för sig och jobbar hårt och sist lillasystern Romy som var rebellen och som aldrig ville passa in. Sedan uppväxten har de gått skilda vägar och lever sina liv på olika platser. En dag får deras mamma en hjärnblödning och systrarna återförenas vid sin mammas sjukhusbädd. När de åter ses kommer minnen, hemligheter och gammal rivalitet upp…. Kan de komma över det som hänt och hitta tillbaka till varandra?

Det här är det första jag läser från denna författare men jag kommer definitivt att läsa fler böcker från henne. Jag gillade boken och jag fastnade direkt i storyn. Boken är uppbyggd och skriven både i nutid och dåtid men som sammanstrålar på ett naturligt sätt i slutet. Jag gillade faktisk att läsa delarna om dåtid mer än nutid mycket säkerligen för att man i dessa bitar fick lära känna systrarna och fick förståelsen för de hemligheter som fanns. En fin och mysig familjeroman som innehåller systerskap, kärlek, hemligheter, svek och sorg.