Frågar åt en vän

Bok av Sara Molin
Lydia Dunge lever ett hektiskt liv. Hon är avdelningschef på anstalten Vinterbo och har både ett bröllop och en begravning att planera. Med en dement morfar, en mamma som tycks mer besvärad än sorgsen och fyra egensinniga syskon gör Lydia sitt bästa för att mormodern under värdiga former ska föras till sista vilan. Fästmannen Douglas, som alltid har haft sina invändningar mot Lydias brokiga, smått kaotiska familj, känner sig bortprioriterad. Av misstag råkar Lydia skicka ett meddelande avsett för Douglas till Ninos, en total främling. Det blir startskottet för en konversation som blir Lydias följeslagare under de skakiga månaderna fram till begravningen. Hemligheter avslöjas, människor förändras och när Allhelgonahelgen och begravningen närmar sig är ingenting längre sig likt. Hur navigerar man i livet när kartan hela tiden ritas om?
Lydia lever ett hektiskt liv, hon arbetar som avdelningschef, planerar ett bröllop och en begravning. Morfar är dement, hennes mamma och fyra syskon är mer besvärade än sorgsna, Lydia gör allt för att hennes mormor ska få ett värdig slut till sista vilan. Lydias fästman Douglas har alltid haft invändningar kring hennes familj och av misstag råkar hon skicka ett sms till en total främling - Ninos som egentligen var avsett för Douglas.

Det här är Saras tredje roman och jag har läst dom alla tre. Det här är en mysig feelgood som har ett djup och värme. Precis som i alla Saras böcker så har hon en förmåga att skriva vardagsnära och realistiska storys som berör och jag som läsare kan ha en igenkänning i. Det här är en lättläst bladvändare med härliga karaktärer och miljöer. Jag bjuds på de klassiska ingredienserna som kärlek, hemligheter, intriger, humor, missförstånd och komplicerade relationer. Jag dras snabbt in i storyn och när sista sidan är utläst blir jag varm i hjärtat. Jag rekommenderar alla hennes böcker då hon seglat upp som en av mina favoritförfattare när det gäller feelgood.