Trixarna

Margaret Mahy
Harry och hennes familj firar jul och nyår i huset vid havet. I år följer några gäster med, både bjudna och objudna. Konflikter kommer upp till dagens ljus och Harry står tillslut, ovilligt, i händelsernas centrum. Vilka är de tre bröderna och vad vill de? Och vet man ens vilka ens familjemedlemmar är?
Som en blandning av ungdomsroman, urban fantasy, relationsroman och kärleksskildring. Margaret Mahy skriver om en familj som åker till sitt sommarställe på Nya Zeeländska landsbygden för att fira jul och nyår med vänner och gäster, bjudna och objudna. Det är en roman där relationerna är komplicerade och där några av de objudna gästerna ställer mycket som dolts i dagens ljus. Konflikter och smärtsamma händelser uppdagas, men det här är ändå bara bakgrunden till storyn.

I förgrunden står flickan Harry, en bokmal som helst håller sig för sig själv och som lever i skuggan av sina syskon. Hon skriver en berättelse och skräms av att de tre bröderna, som plötsligt dykt upp i verkligheten, är orimligt lika boven i hennes text. Har hon hittat på dem? Dessutom är det svårt för henne att inte falla för en av dem, trots att hon samtidigt anar att han inte precis är god. Verklighet blandas med sådant som inte hör vår vardag till och det blir en spännande bok med driv, en annorlunda bladvändare.