Läs med oss. År 3, Nya pojken och tigern

Läs med oss. Åk 3, Nya pojken och tigern
Bok av Lars Westman
Med den lovprisade läseboken Pojken och Tigern färdas barnen genom det fantastiska Sverige och får på köpet förförståelse inför undervisningen i geografi! Boken finns i två versioner, en fullversion och en lättläst. Alla kapitlel börjar och slutar på samma sidor i de båda versionerna. Till läseboken hör flera olika arbetsmaterial att välja mellan. I Arbetsboken (med skrivlinjer) eller Studieboken (utan skrivlinjer) arbetar barnen med studieteknik, läsförståelse, ordkunskap, ordbildning, meningsbyggnad och stavning. Kopieringsunderlaget innehåller ett urval av uppgifterna från arbets- och studieboken. Pojken och Tigern för interaktiv skrivtavla Följ Pojkens och Tigerns resa genom Sverige. För varje kapitel finns kartmaterial som hjälper er att följa vägen genom det aktuella landskapet. Bilder och ordsamlingar underlättar förståelsen av lästexterna. Ett länkskafferi ger er direktkontakt med de platser som Pojken och Tigern besöker. Abonnemanget köps som lärarlicens och gäller under 12 månader. Pojken och Tigern Läsförståelse Ett alternativ för dig som vill använda berättelsen om Pojken och Tigern vid fördjupad läsförståelseträning. Här finns läsförståelse- och reflektionsfrågor samt uppgifter kring ord och begrepp. Till varje kapitel finns en belöning i form av ett klistermärke att fästa på en Sverigekarta på mittuppslaget. Pojken och Tigern för åk 34 Pojken och Tigern Tidsmaskinen är en fristående fortsättning på boken Pojken och Tigern. Här gör pojken och hans katt en ny spännande resa, en resa i historien bland vikingar, rövare och riddare. Läsförståelse och språklära övas i den tillhörande studieboken (utan skrivlinjer).
En bok som jag läste när jag gick i tredje klass; för över 25 år sedan och trots det så ger den fortfarande samma värme och även lite spänning.

"Pojken och Tigern" är en av de läseböckerna som jag läste som liten i skolan som jag minns med glädje.

Den bjöd på spänning; varje vecka läste man ett nytt kapitel och fick komma lite närmare en lösning för Tigern och Pojken. Vi får samtidigt lära oss om våra landskap och saker som är viktiga platser i de specifika landskapen. Lärorik och små spännande på samma gång.

När man läser om böcker som betytt mycket för än när man var ung finns det alltid en risk att man blir besviken; men så är det inte detta fallet. Den är precis som jag minns den!