Till minne av en mördare

Bok av Pascal Engman
"True detective" möter "Jakten på en mördare" i ett kokhett Sverige, VM-sommaren 1994. I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera offer som mördats med samma tillvägagångssätt. Det faller på den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf att hitta mördaren. Till sin hjälp har han Vera Berg - en korrupt kvällstidningsreporter som är på flykt från sin före detta kille och hans MC-gäng. Huvudmisstänkt blir filmstjärnan och suputen Micael Bratt, men både Vera och Tomas misstänker att den skyldiga finns närmare inpå utredningen. "Till minne av en mördare" är första delen i en ny serie av Pascal Engman och Johannes Selåker.
Pascal och Johannes har skrivit boken Till minne av en mördare.Det är den första delen i serien Skymningsland.

Boken tar oss tillbaka till den varma sommaren 1994 ,Sverige har fotbollsyra,GES spelas på radion ,sommarplågan är När vi gräver guld i USA.Sverige är också i chock efter Mattias Flincks dödsskjutningar i Falun.Detta är kulissen till deras crime-roman.

Det är ett snabbt tempo igenom boken,dialoger som är rakt på och trovärdiga karaktärer.Huvudpersonerna är polisen Thomas Wolf som gått från skinnskalle till att bli polis.Den andra huvudpersonen är journalisten Vera Berg.Deras vägar möts i en seriemördares spår där unga kvinnor med utländsk bakgrund mördats på olika ställen i Sverige.

Både Thomas och Vera har ett rätt tungt bagage som kommer att spela roll i utredningen.De har båda två listat ut vem mördaren är och de både motarbetar och samarbetar under fallets gång.Jag gillar att de båda två är lite trasiga och inte stereotypiskt perfekta som en del poliser kan bli i crime-genren.Deras trasighet gör dem mera trovärdiga och mänskliga.De är två personer som vill göra rätt men ibland sätter livet krokben på dem av olika anledningar.

Det här känns som att det kunde ha varit ett riktigt fall,det känns trovärdigt!

Vill man läsa en bladvändare med snabbt tempo så ska man definitivt välja denna bok.Jag ser fram emot del två i serien.Slutet är en cliffhanger !