Boksmugglarna

The Book Smugglers
Bok av Anna James
I tre böcker har vi fått följa bokvandraren Tilly på hennes äventyr. Nu kommer fortsättningen där vi får lära känna Milo, som bor på ett magiskt tåg. Bokvandraren Milo bor ombord på Sesquipedalianen, ett magiskt tåg som kan åka mellan böckernas värld och den verkliga världen. När hans farbror, boksmugglaren Horatio, blir förgiftad av tvingas Milo be Tilly Blad om hjälp. Nu måste de leta rätt på botemedlet - vilket leder till en fartfylld jakt på liv och död. ?Bland de mysigaste böcker jag läst!? Paula Högström, bibliotekarie, i P4 Extra om Tilly och bokvandrarna ?Den här serien är en hyllning till alla som älskar böckernas magiska värld.? @barnensboktips? ?En magisk berättelse om sagors kraft och påverkan. Älskar den här bokserien ?? @kulturfantast Anna James är författare och journalist och bor i London. Hon har varit litterär redaktör på The Bookseller Magazine och brittiska Elle, och dessutom skrivit för tidningar som LA Times, Financial Times och The Independent. Hon debuterade som författare med serien Den magiska bokhandeln och har nominerats till en rad priser för sitt arbete.
Böcker om Böcker; finns få saker som slår det! En fortsättning som verkligen inte gör mig som läsare besviken! Rekommenderar hela serien om ”Den magiska bokhandeln”!

Det här är den fjärde boken om ”Den magiska bokhandeln”; de övriga delarna heter ”Tilly och bokvandrarna”, ”Tilly och de förlorade sagorna” och ”Tilly och äventyrskartan”.

Har alltid älskat böcker som lyfter ämnet Böcker! Så det här är serien som passar mig som handen i handsken!

I bokens början är det precis som vanligt i Blads bokhandel; men så anländer en ny bok på posten adresserad till Tillys morfar Archibald som iför sig inte är konstigt förutom vilken bok det var och vad som händer efteråt; något som skulle påverka familjen under en lång tid…

Tilly och Milo är åter tillsammans på tåget Quip denna gången för att försöka lista ut vad som hänt på Blads bokhandel samt försöka reda i vem som är god och vem som är ond…

Ett Riktigt äventyr som både ger nya vänner samtidigt som gamla försvinner… En bok jag Verkligen kan rekommendera!