Aldrig ensam

Bok av Lina Arvidsson
"Krokiga händer ska gripa tag om badkarskanten, och häva sig upp. Därför kan de aldrig ha duschdraperi. Det händer när han är hemma hos folk att han måste kontrollera. Dra åt sidan, kika in, så att inget gömmer sig där bakom. Men allt är som vanligt. Det stora badrumsskåpet i hörnet, handdukarna på sina krokar, vågen där under. Det finns inget att se. Ändå är det så tydligt, sedan spegelskåpet kom upp på väggen över handfatet är badrummet förändrat. Inte bara på ytan. Något har hänt, med hela stämningen i rummet. Han känner det så fort han kommer in." Ett badrum med speglar där hon kan se sin svinrygg från alla håll. Ett foster, efterlängtat av några. En äkta man som är ständigt närvarande. Skräck kan uppstå i det mest vardagliga i en tillvaro där ondskan alltid ligger på lur. Men handlar det om ren ondska, eller föds den ur hjärnspöken som vi inte kan hejda? Novellerna i Aldrig ensam utforskar platser där rädslan är ofrånkomligt kopplad till vilka vi är och var vi kommer ifrån. Med träffsäkerhet och finess skriver Lina Arvidsson fram skräcken i situationer som på ytan tycks harmlösa. En sak kan vi vara säkra på: inget är vad det ser ut att vara. Lina Arvidsson har tidigare skrivit ungdomsromanen Det borde finnas regler som även blivit spelfilm, och har som alter egot Ariel Held skrivit den erotiska romanen Säg inte det här till någon. Hon är även skrivpedagog och lektör och sitter i kassan på Ica. Konsai är ett förlag som ger ut fängslande böcker i tillgängligt format. Lätta att falla för, smidiga att bära med sig. Förlaget startades 2019 för att sänka tröskeln till läsning. Böckerna riktar sig till alla som söker goda berättelser, eller kanske ännu inte börjat leta. Vi trotsar tegelstenar och tror på mindre format som ger mer. Och vi vet att många vill läsa men har svårt att hitta tiden.
Aldrig ensam innehåller tre noveller som berör ämnet "aldrig ensam" ur tre olika synvinklar. Det är närvaron av obehagliga känslor och upplevelser som inte lämnar huvudpersonerna ensamma.
Skräck i bokform är inte riktigt min grej nuförtiden. Men alltså novellen "En annan dag"!! Den var sjukt obehaglig och gav mig panik. Jag bollas hela tiden mellan hopp och förtvivlan/ilska. Som att jag blir den gode och den onde som sitter på varsin axel på huvudpersonen Jessica. Ruskigt bra novell!!
OM du är sugen på välskrivna noveller med svärta då är det här en bok för dig.