Anders Knutas, #12

Den man älskar

Bok av Mari Jungstedt
En blek aprilsol kryper långsamt över det gamla stenbrottet i Bunge på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer därifrån ligger en anrik kalkstensgård som hon fått i uppdrag att sälja. Men försäljningen väcker starka känslor i ägarfamiljen och snart stiger djupa och mörka hemligheter upp till ytan. Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka efter sin sjukskrivning och kastas genast in i en omskakande mordutredning. Tillsammans med kollegan Karin Jacobsson inser han snart att Sanna Widding inte kommer att bli det enda offret. Sedan debuten 2003 med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i över tre miljoner exemplar enbart i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder.
Precis som de andra böckerna i serien dras man snabbt in i dramatiken.
Visserligen är det inte helt enkelt att hänga med i kasten ”vem är vem” och ”vem gör vad”. När väl de bitarna är på plats så vill jag nyfiket fortsätta bläddra för att se hur boken slutar. Löser de fallet?
Boken var lite rörig och svårt att hänga med på vissa bitar.Men ändå så bra , håller farten ön och man slukas in i berättelsen fort. Del 12 i serien och man har nu blivit ett med karaktärena. Bara 2 delar kvar , hoppas på fler.