Anders Knutas, #11

Du går inte ensam

Bok av Mari Jungstedt
"Du går inte ensam" är den elfte delen i Mari Jungstedts succéserie om mord mitt i den gotländska idyllen. En varm septembermorgon försvinner treåriga Vilma spårlöst från skönhetssalongen där hennes mamma arbetar. Ingen på den stillsamma kullerstensgatan intill ringmuren tycks ha sett vem eller vilka som förde iväg henne. Kriminalkommissarie Anders Knutas kämpar för att komma tillbaka efter en depression, samtidigt som han och kollegan Karin Jacobsson utforskar sina allt djupare känslor för varandra. När ännu ett barn försvinner, den här gången från höstmarknaden i Hemse, intensifieras utredningen. Karin Jacobsson står inför ett fall som bottnar i djup förtvivlan och förtärande längtan.
Denna del var bättre och mer händelserik, satt med hjärtat i halsgropen från start till slut. Lite mer upprepningar men i helheten gjorde det inte så mycket. För att vara del 11 i en serie så är det underbart att det inte tappar fart och denna har absolut det bästa slut av alla böckerna.
Brukar alltid gilla serien om Knutas, men det här är nog den som gjort mig mest besviken hittills.
Den är inte super spännande och jag saknar det där lilla extra som jag gärna vill ha i en deckare. Jag känner ingenting för någon av karaktärerna.