I de lugnaste vatten

Still Waters
Bok av Viveca Sten
Invirad i ett fisknät flyter en manskropp i land i populära Sandhamn, mitt under högsäsongen i juli. Thomas och Nora ska tillsammans försöka lösa fallet när det bara en vecka senare hittas ett till offer, en kvinna som bragts om livet på ett brutalt sätt. Kommer Thomas och Nora lyckas lösa fallet innan mördaren hinner skörda fler offer?.
Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken efter att ha sett senaste säsongen av morden i Sandhamn på fyran. Tyckte väldigt mycket om den säsongen så när jag läste boken fick jag en överraskning när boken var så olik den senaste säsongen (senare fick jag reda på att senaste säsongen inte riktigt är baserad på böckerna).
🍁
I den första boken i serien om morden i Sandhamn. Flyter ett lik upp på stranden i Sandhamn. Det skulle komma att bli ett av flera dödsoffer på kort tid. Nora bor på ön och blir allt mer orolig när fler offer hittas döda på ön. Vad har alla dessa offer gemensamt? Vem ligger bakom morden? Eller är det bara ren slump att så många dött? Nora försöker få reda på svar via hennes barndomsvän som jobbar som polis i skärgården. Nora har fler saker att oroa sig för inte vara morden. När hon får ett jobb erbjudande i Malmö sätts Nora och hennes man Henriks relation på spel.
🍁
Det var bra att det var korta kapitel och jag gillade karaktärerna. Dock var det lite för liten text för min del så fick kisa en del, men man vande sig. Boken var spännande med en bra handling. Även om den på sina ställen var lite förutsägbar.
🍁
Vad har kusinerna för koppling till Sandhamn? Polisen Thomas och hans kollegor ser ingen koppling till dödsfallen på Sandhamn. Thomas, som kan Sandhamn får utreda vad som sker och han träffar sin barndomsvän, juristen Nora. Vi följer polisens arbete med de märkliga dödsfallen samtidigt som vi lär känna Nora och hennes familj. Dödsfallen knyts till slut samman och Nora blir oväntat inblandad. En läsvärd bok och jag tänker fortsätta med nästa.